Arnhem krijgt DMR repeater

DMRArnhem krijgt een DMR-repeater. Doel van deze repeater is het bevorderen van de locatle verbindingen en experimenten in de Gelderse hoofdstad. Met name voor experimenten met data zal veel ruimte zijn.

In het KAN-gebied wordt al geruime tijd simplex gewerkt door diverse amateurs. Deze repeater moet de activiteit bevorderen in de regio Arnhem – Nijmegen en omliggende regio waaronder de Betuwe.

De repeater is een vreemde eend in de bijt. De hardware komt van Sepura, type SBR-8040 en kan daarom niet aansluiten op het netwerk van Hytera of Motorola. De groep amateurs wil kijken of een netwerk-koppeling in een later stadium gemaakt kan worden met een van beide netwerken.

Momenteel wordt er getest met de repeater, de uiteindelijke opstelplaats zal in Oosterbeek zijn op circa 45 meter boven NAP. De repeater zal met 20 Watt ERP vermogen gaan werken en zendt uit op: 438.0625 MHz.

Naast een DMR-repetaer komt er ook een APRS digipeater op 144.8000 MHz. Ook is er een ATOF verkregen om experimenten te doen met een Winlink station op 144.8500 MHz en op 431.0250 MHz.

Meer informatie is te vinden op de website dmr-arnhem.nl.

4 antwoorden
  1. Michel PD0MAC
    Michel PD0MAC zegt:

    Ik heb heus wel goed gelezen, Hans… het is gecorrigeerd, vanmorgen stond ’t er niet correct 😉

Reacties zijn gesloten.