TV-toren Hilversum opent deuren

heppieviewIn navolging van de TV-torens in Hoogersmilde, Markelo en IJsselstijn biedt stichting Happieview bezoekers nu de mogelijkheid om de TV-toren in HIlversum. Deze toren is 196 meter hoog en staat daarmee op de 8e plek van hoogste bouwwerken in Nederland. Oorspronkelijk was deze toren 142 meter hoog, later is er een stalen vakwerkmast op geplaatst. De eerste ‘ring’ bevindt zich op 83 meter hoogte en heeft een doorsnee van ruim 20 meter.

Wij zendamateurs kennen deze toren vooral als PI2NOS, die diverse antennes in de toren heeft staan. De 25-jaar oude NOS-repeater die zeer binnenkort vervangen wordt is er een van, maar in tijd dat packet radio nog floreerde in Nederland was dit een van de belangrijkste knooppunten om de netwerken aan elkaar te binden. De tour van Heppieview beperkt zich omwille veiligheidsredenen echter tot het betonnen deel van de toren op circa 100 meter hoogte.

Bezichtigingen staan gepland op zaterdag 6 en zondag 7 september aanstaande. Tickets zijn nog voldoende verkrijgbaar en kosten 10 euro per stuk. Bestellen kan online via de webshop op de website heppieview.nl, waar ook meer informatie over de doelstelling van de stichting te vinden is.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.