AT bezoekt intruder PI3UTR en PI2NOS

AT_logoHet zal niemand ontgaan zijn dat PI2NOS en PI3UTR de afgelopen weken geteisterd werden door een intruder. Op willekeurige tijden maakte een niet gelicentieerd persoon de anders zo gedisciplineerde QSO’s onmogelijk. Dit gebeurde door acties als knijpen, fluittonen, vreemde geluiden maar vooral ook door eerst een QSO te beginnen waarbij al snel duidelijk werd dat het om een clandestiene gebruiker gaat.

Voor veel gebruikers was echter het grote hekele punt het feit dat het misbruik soms gepaard ging met dreigementen van wel zeer persoonlijke aard. Voor verschillende gebruikers als ook de beheerders van PI2NOS en PI3UTR is dit een aanleiding geweest een klacht in te dienen bij het Agentschap Telecom, ze valt te lezen op de website van PI4UTR en Hobbyscoop.

Reeds kort na de storingsmeldingen mochten zij een reactie van het Agentschap Telecom ontvangen dat de klacht in behandeling genomen was. Vandaag kregen de beheerders het bericht dat de veroorzaker is gelokaliseerd en dat het Agentschp Telecom maatregelen heeft getroffen om herhaling te voorkomen.

De beheerders verwachten dat dankzij de voortvarende aanpak van het Agentschap Telecom verder ongewenst gedrag hiermee tot het verleden zal behoren. Namens de gebruikers spreken zij een hartelijk dank uit naar het Agentschap Telecom voor hun snelle en adequate hulp.

10 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Helaas heeft het uiteindelijk niet mogen helpen. De intruder blijkt zich niet aan gemaakte
  afspraken te houden en is nog steeds regelmatig op de banden te horen.
  Verdere disciplinaire maatregelen zijn kennelijk niet mogelijk. Jammer maar helaas.

 2. pa2old
  pa2old zegt:

  Gele kaart? Boete opgelegd door het AT?
  In Amsterdam op PI3ASD hadden ze vandaag ook last van, zoals zij zeggen, een knijper.
  Dit schreven ze op Twitter:

  “we hadden iemand in zaandam die moedwillig de repeater verstoorde. Hebben de persoon uitgepeild in zaandam.”

 3. D. Minore
  D. Minore zegt:

  Jammer dat de band vervuild wordt door een etherpiraat.
  Het is echter helaas zo dat een paar naast hun schoenen lopende zendamateur een hoop emotionele schade heeft veroorzaakt (de afgelopen 30 jaar) bij cb’ers waardoor deze zich erg gouw geroepen voelen om die ”blaaskaken” een hak te zetten. Zelf ben ik ook een paar keer bedreigd met aangifte tegen mij omdat ik met meer vermogen zat te zenden dan toegestaan. Ik heb dit kunnen voorkomen omdat ik kon aantonen dat deze heer met allbander ook buiten amateurbanden actief was.

 4. Johan
  Johan zegt:

  Kijken hoe lang het duurt voordat Fredje weer actief is. Fred verblijft namelijk in een van de lokaties van Altrecht, een instelling welke mensen met geestelijke problemen behandelt. Ik heb de Altrecht er middels een e-mail op gewezen dat ik ze verantwoordelijk acht voor de storingen veroorzaakt door hun client en dat ze beter toezicht moeten houden. Van Altrecht heb ik helaas niks vernomen, maar aangezien ik dit filmpje eigenlijk alleen naar hen had gestuurd hebben ze dit mogelijk naar het AT doorgestuurd 🙂

  Deze persoon was eerder ook vanaf dezelfde of een andere lokatie van dezelfde instelling actief met basisantennes. Deze zijn na eerdere klachten verwijderd, maar blijkbaar heeft Fredje een bestelling op bamiporto.nl ofzo gedaan…

Reacties zijn gesloten.