Repeater PI2NOS weer geactiveerd

In de nacht van zondag 28 oktober op maandag 29 oktober is PI2NOS opnieuw geactiveerd. Stichting Scoop Hobbyfonds doet met deze her-ingebruikname een dringende oproep aan iedereen die van deze prachtige repeater wil genieten.

Het opnieuw inschakelen van Nederlands meest omvangrijke repeater doet Hobbyscoop met vertrouwen in de radio-amateurdienst. Over de afgelopen week is de stichting overstelpt met steunbetuigingen door radiozendamateurs en vele luisteraars waardoor wij ervan overtuigd zijn dat PI2NOS een belangrijke rol vervult in radiohobby kringen. Op de achtergrond heeft Hobbyscoop een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor we hopen dat het een beetje beter gaat. Het grootste aandeel zal echter van de gebruikers van PI2NOS moeten komen.

[klik op de afbeelding voor meer]

10 antwoorden
 1. Jeroen PE1JIG
  Jeroen PE1JIG zegt:

  Hebben jullie tijdens de uit periode iets aan de antennes gedaan, of ligt het aan het weer dat ie hier nu harder door lijkt te komen? Hoorde een hoop vrolijke Om’s vandaag 🙂

 2. MPX
  MPX zegt:

  Zit vast tussen je oren haha, maar het is toch eigenlijk best sneu dat er mensen in de put raken als zoiets uit de lucht is.

  • Jeroen PE1JIG
   Jeroen PE1JIG zegt:

   Nou, als temperatuur ineens flink daalt krijg je wel degelijk zulke effecten. Mijn oren daar mag dan een muts overheen 🙂 In de put is wel gechargeerd. Balen lijkt me meer van toepassing.

   • Jeroen PE1JIG
    Jeroen PE1JIG zegt:

    Was idd het weer. Leuk om Engelsen te horen. Typisch Engels is wel wat anders dan wat de rest van de wereld Engels noemt

 3. PA3TVI
  PA3TVI zegt:

  De toegang tot de website van Hobbyscoop vereist dat je met Echolink werkt/valideert, dat is dan weer wel jammer want werken/communiceren via het internet daar heb je geen zendapparatuur voor nodig en valt dus buiten het spectrum van mijn hobby.

  • Rob
   Rob zegt:

   Ok maar dan hoef je ook niet op de website van Hobbyscoop te zijn!
   (het gaat overigens niet over de website van Hobbyscoop maar over de repeater kaartweergave pagina)

   • PA3TVI
    PA3TVI zegt:

    Klopt, maar vind het wel leuk om in beeld te hebben waar de signalen weg komen, heeft inderdaad niets met functionaliteit van de repeater te maken, daar heb je gelijk in.

  • Ron
   Ron zegt:

   Nee!.. zonder registratie kan je nog steeds meeluisteren- maar dan geen actuele kaart info over waar en hoe sterk een signaal is + ook is audio stream iets vertraagd ..lijkt me voorlopig aardige oplossing!

   Hoe?

   Gewoon op hobbyscoopsite > kaartweergave > dat veld met registratie sluiten en dan linksboven bij dat antenne signaal icoontje audio stream aanvinken.. kan ff 20 sec duren…

 4. MPX
  MPX zegt:

  Beetje sneu ook wel eigenlijk, lokt alleen maar nog meer gegal uit.
  Maar goed AT trekt op een gegeven moment wel de stekker eruit.

Reacties zijn gesloten.