AT over crossband verbindingen

AT_logoAgentschap Telecom heeft een speciale flyer gemaakt voor zendamateurs die aanwezig waren tijdens de Dag voor de RadioAmateur die zaterdag 2 november jl. in Apeldoorn plaatsvond. Hamnieuws zal enkele artikelen die gedrukt stonden op deze flyer onder de aandacht brengen van zendamateurs die niet in bezit zijn van de flyer of niet aanwezig konden zijn in Apeldoorn.

Crossband verbindingen in de 50 en 70 Mhz band

In de regeling Frequentiegebruik zonder vergunning 2008 staat bij de 50 en 70 Mhz band: ‘Crossband- en duplexverbindingen zijn niet toegestaan’. Hierover blijkt onduidelijkheid te bestaan. De juiste uitleg is dat full duplex verbindingen – ook met andere banden – niet zijn toegestaan. Semi duplex – ook met andere banden – is wel toegestaan. De tekst in de regeling frequentiegebruik zonder vergunning zal worden aangepast.

Bron: nieuwsbrief_dag_voor_de_radiozendamateurs_2013.

1 antwoord
  1. Marc
    Marc zegt:

    Als ik het dus goed begrijp zijn er mits minder dan 30 W PEP gebruikt wordt wel full duplex crossband verbindingen toegestaan op het segment 50 tot 50.450 en is bovenstaand bericht alleen van toepassing op 50.450 tot 52.

Reacties zijn gesloten.