Bijna 100 deelnemers tijdens FT8 contest op 144 MHz

De eerste FT8 contest op 144 MHz is succesvol verlopen. Met bijna 100 ingezonden logs valt op te maken dat Nederland goed vertegenwoordigd is. In de Low Power klassement staat Ron PD0NUD op de 2e plaats als eerste Nederlander. De High power sectie wordt aangevoerd door Randy PH4X die vooralsnog de meeste punten en verbindingen in Europa lijkt te hebben. Inzenden van de logs kan nog tot 6 januari aanstaande.

Aan het begin van de contest viel wel op dat veel stations de zogenoemde ‘VHF-EU’  contest mode ingeschakeld hadden. Dit is expliciet niet de bedoeling. Er hoeft geen serienummer of volledige 6-digit locator uitgewisseld te worden. De standaard 4-digit locator is voldoende. De ingebouwde (ADIF) log-functionaliteit van WSJT-X volstaat. Het inschakelen van de ‘VHF-EU’ contest mode vertraagt alleen en leidt tot incorrecte logs. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij andere deelnemers omdat WSJT-X automatisch omgeschakeld bij een aanroep in deze mode.

Volgende week woensdag, 8 januari 2020, vindt de contest plaats op 432.174 MHz. Deze zal wederom van 18.00 tot 21.00 uur lokale (winter)tijd gehouden worden. Ook dan hopen de organisatoren weer veel (Nederlandse) stations te treffen. Deze contest is de eerste in een serie van 12, omdat de contest maandelijks gehouden wordt. Op de 1e woensdagavond op 144.174 MHz en op de 2e woensdagavond van de maand op 432.174 MHz.

4 antwoorden
 1. Freddy
  Freddy zegt:

  Aatdig goed gegaan ja.. maar inderdaad het was vervelend aangeroepen te worden in eu vhf contestmode.. hierdoor is mij dat zelf ook overkomen en ging ik twijfelen en heb het ook tijdje aan laten staan.

  PA0FEV

  • Ron - PD0NUD
   Ron - PD0NUD zegt:

   Ik ben vrijwel meteen na aanvang overgestapt van wsjt-x naar jtdx. Dat prg heeft geen contestmode en schakelt niet om als je cq beantwoord wordt door en wsjt-x station in contest mode. Ging verder prima. En voor herhaling vatbaar.

 2. Ron - PD0NUD
  Ron - PD0NUD zegt:

  De definitieve uitslag staat online. Randy PH4X staat overall als eerste in de sectie HP. Gefeliciteerd. En Ik zei de gek als goede 2e in de lp overall sectie. Verder staan er nogal wat Nederlandse stations in de lijst en top 10 dus een prima resultaat voor de eerste keer. De uitslagen kan je hier bekijken…… http://www.ft8activity.eu/index.php/en/vhf-results.

Reacties zijn gesloten.