PI2NOS ontvanger in Breda uit. Meer volgen.

De PI2NOS ontvanger in Breda is uitgeschakeld. Deze ontvanger werd ook gebruikt voor PI3UTR. Dat valt te lezen in een Facebook post van de beheerder. Daarin schrijft hij dat er binnenkort meerdere ontvangers zullen volgen en ook zullen verdwijnen. Welke dit zijn en wanneer dit gaat gebeuren is niet op te maken uit de tekst. Enkel dat dit op korte termijn zal gaan plaatsvinden.

41 antwoorden
 1. Wil
  Wil zegt:

  Wel erg dat het zo ver moet komen door een paar rotte appels in de kist.
  Mensen hebben veel tijd en energie in dit systeem gestopt, en nu einde oefening.
  Jammer.

 2. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Ijsselstein is verplaatst naar Gent lijkt het. kan zijn dat de dekking wordt aangepast. Venlo zou een goede plek zijn bijvoorbeeld.

  • Rob
   Rob zegt:

   Nee de ontvanger IJsselstein is defect en die in Gent is nieuw. Dit is dus geen verplaatsing.

 3. Cor.Boelhouwers
  Cor.Boelhouwers zegt:

  Heel erg jammer maar wel begrijpelijk .
  Dus mede amateurs leer hier een wijze uit!!
  PA3CRL

 4. danny
  danny zegt:

  Een dergelijk systeem kan in deze maatschapij niet meer.. men heeft geen fatsoen meer. Enige manier van slagen is digitaal.

   • arnout
    arnout zegt:

    Op Non is toch ook nooit rottigheid, komt gewoon door die arrogante mensen daar uit het westen, die zich niet kunnen gedragen

 5. Rob
  Rob zegt:

  Cor, hoezo “medeamateurs….” De oorzaak kun je toch echt niet serieus amateur noemen?

 6. Rob
  Rob zegt:

  Staat er iets over de reden bij dan? (ik heb zelf geen Faecesboek dus ik kan die post niet lezen).
  Het voortdurende misbruik werkt wel demotiverend voor de beheerders maar ik denk dat de afschakeling
  een andere directe reden heeft.

 7. ton
  ton zegt:

  zijn die rotte appels niet uit te peilen en dat ze een straf krijgen is toch triest dat die rotte appels de boel verzieken voor de echte amateurs

 8. hoek
  hoek zegt:

  Als dit de oplossing zou moeten zijn voor de problemen met intruders dan heb ik daar mijn twijfels over.

 9. Rene
  Rene zegt:

  digitaal de oplossing?
  ik denk eigenlijk van niet.
  als ik in mijn digitale spullen een willekeurig call ingeef sta ik al op Brandmeister of XRF 088B etc .
  lastig allemaal en spijtig dat het zo ver komt door toedoen van een klein aantal mensen.
  Goed weekend allen.
  73.

  • Danny
   Danny zegt:

   een dergelijke willekeurige call is natuurlijk veel makkelijker het zwijgen op te leggen digitaal.

 10. sam
  sam zegt:

  ja dit is weer een dieptepunt voor het amateurwezen zeer triest ik luister regelmatig en erger my ook aan die clowns die op pi2nos zitten

  • hoek
   hoek zegt:

   Met de clowns bedoel je hoop ik de geregistreerde amateurs met call die pi2nos de hele dag als babbelbox gebruiken voor allerlei onderwerpen die niets met radio te maken hebben? Denk dat de meeste mensen zich daar aan storen. Als ik soms geregistreerde amateurs op pi2nos hoor afgeven op van alles en nog wat snap ik goed dat weinig mensen daar geld aan uit gaan geven. Wat een kortzichtige uitlatingen zijn daar steeds te horen.
   Repeaters hebben altijd al een slechte naam gehad bij velen. Dat pi2nos bovenregionaal is maakt daar geen verschil in. Repeaters moet je mijden, dat is de wijze raad die ik al snel mee kreeg na het doen van het examen.
   De kennis en kunde van het Hobbyscoop team kan denk ik beter ingezet worden op een ander experiment dan zoiets als een repeater.

 11. sam
  sam zegt:

  twyfel eraan mn N te gaan halen met dit soort troep is het byna niet leuk meer wacht wel tot de sfeer beter is

  • Danny
   Danny zegt:

   CBrepeater is hetzelfde geneuzel.. maar pi2nos is geen goede reclame ook al zijn er ook wel leuke qso’s te maken en te beluisteren. laat je niet afschrikken hierdoor om je N te halen want er zijn duizend en 1 dingen mogelijk wat met CB/LPD niet kan of mag 🙂

  • PD2IW
   PD2IW zegt:

   Als je het wel of niet halen van je licentie hiervan afhankelijk wilt maken,adviseer ik je om een leuk 11m doosje te kopen,(ook daar kun je leuke gesprekken hebben)en dan de licentie te laten wat het is.

  • John
   John zegt:

   Hi Sam. Gewoon doen joh, het is leuker dan je denkt. Wat er op internet en de repeaters gebeurt is niet gelijk aan wat je op de banden tegenkomt. Met N kun je al direct de hele 10 meter gebruiken, is net geen 11 maar wel legaal. Gewoon doen dus, en trek je niks aan van de negatieve reacties die je in dit draadje tegenkomt. Ik ben veel in de US en nu even terug in Nederland, ik schrik ook, steeds meer, so be it … radiosignalen kennen geen grenzen en dat maakt de hobby.

 12. Bert Schaap
  Bert Schaap zegt:

  Kleinere regionale of lokale repeaters hebben een veel grotere sociale controle (o.a, op de ingang b.v.). Maar het blijft Nederland. Veel wetten,voorschriften en geregel, maar er wordt niets uitgevoerd of gehandhaaft. Zendamateurs of andere ‘amateurs’ zijn veelal ouderen die zich volgens mijn bescheiden mening vaak rot vervelen. FT8 .b.v is dodelijk saai en heeft een jeugdige aantrekkingskracht van een stapel oude kranten. De dynamiek is vaak weg in onze hobby…..zeker in een zonne vlekken-minimum. Men gaat dan vaak klooien.

  • Charles
   Charles zegt:

   Zo, dat zijn een hoop vooroordelen over gebruikers van amateurfrequenties…
   Met zo’n mentaliteit gaat het idd niet meer goed komen.

   Genoeg zendamateurs die inhoud geven aan de doelstelling van het zendamateur zijn. Nieuwe technieken ontwikkelen en gebruiken is wel het voornaamste. En in de praktijk spreek je over de vele varianten van digitale technieken, waar FT8 er eentje van is. En digitale ATV is er ook zo eentje.
   Er zijn nogal wat zendamateurs die niet de moeite -willen- nemen om mee te gaan met de vooruitgang van de techniek en in het analoge tijdperk zijn gebleven. Maar wel blijven mopperen over verstoringen op repeaters en op de HF-banden. Zo komt er natuurlijk niets terecht van experimenteel radio-onderzoek.

   Het echte probleem is de makkelijke verkrijgbaarheid van transceivers en porto’s voor weggeefprijzen. Echt iedereen kan zo’n ding kopen en gaan gebruiken, niet gehinderd door kennis van zaken. En wij radiozendamateurs zijn wat dit betreft niet beter, kopen ook massaal dit spul zonder oog te hebben voor kwaliteit en we degraderen daardoor onszelf tot koopdoosamateur of stekkeramateur. Heel spijtig dat een groot aantal zendamateurs zich naar dit nivo verlaagd hebben.
   Het resultaat daarvan hoor je dagelijks op PI2NOS. Als die op enig moment er niet meer is dan verplaatst dit gedrag ongetwijfeld naar een andere repeater.

  • Arthur-PD1ZON
   Arthur-PD1ZON zegt:

   @ Chris
   Kijk even naar de reactie PA1wes
   Per abuis staat de link voor jou daar.

 13. PE5I
  PE5I zegt:

  Lekker geheimzinnig weer. Al dat tot god verheven NOS gedoe. Heb je op 11 stukken minder last van.

  Proberen alles in een “wolk van wazigheid” te proppen. Zodat iedereen net niets weet. Dat is waar de nieuwe generatie op zit te wachten, right? Daarom is HAM-radio gedoemd te sterven. Ondergang van z’n eigen arrogantie.

  Zal me ondertussen m’n anus oxyderen. Het was ooit een leuk project. En technisch weten we nu hoe het werkt. NEXT!

  PE5I

  • John
   John zegt:

   Wrang gesteld maar je hebt helemaal gelijk. Moet erbij schrijven dat Ham in Nederland toch even anders werkt dan in de US. Daar kent de FCC geen genade bij misbruik en helpen Hams elkaar in plaats van elkaar de tent uit te vechten vanwege merkengekte en het aantal gewerkte landen.

 14. N amateur Rene
  N amateur Rene zegt:

  De vrije handel in zendontvangers heeft het in het verleden al verziekt….iedereen kan alles kopen/gebruiken zonder registratie.
  Daarom is het een zooi geworden.
  Het AT kan daarom ook niet meer correct controleren vanwege de vele signalen en versplintering in de communicatiewereld.
  Gewoon weer verplicht verbindingen loggen en alle apparatuur registreren.
  Bij overtreding de rommel inleveren en een vette boete.

  • Randy
   Randy zegt:

   Je kunt heel hard wijzen naar de vrije verkoop en ‘piraten’, maar de meeste onzin komt niet van een enkeling die een keer met een Baofeng loopt te knijpen, maar wordt veroorzaakt door ‘zendamateurs’ zelf. Vraag jezelf af: zou jij op werk een porto aan durven te zetten op de NOS en tegen je collega’s beweren dat je ook ‘zendamateur’ bent?

   • Arthur-PD1ZONa
    Arthur-PD1ZONa zegt:

    Inderdaad, vroegahh liet ik vol trots mijn porto op het werk horen, maake ik een model qso-tje en een ieders interesse was gewekt en leuke reacties.
    Vandaag de dag laat ik dat wel uit m’n bolle kop, je zou je dood generen.
    Meer en meer hou me met andere hobbies bezig, en staat alles in de shack stof te happen.
    Behalve luisteren op de amateurbanden en wat DX en heeft dan nog wel wat.

    • Danny PA2SNK
     Danny PA2SNK zegt:

     probeer eens een qso op d-star te maken bv.. daar spreekt men wel met fatsoen met elkaar..
     daar laat men elkaar in de waarde.. kun je rustig op je qrl laten horen men zal verbaast zijn over de mogelijkheden.

     • Arthur-PD1ZON
      Arthur-PD1ZON zegt:

      Moet daar dan toch eens gaan luisteren, nooit echt van gekomen.

 15. Carel van der Valk
  Carel van der Valk zegt:

  Op de mode Dmr gaat het gelukkig ook goed, voor de newbies is volop hulp aanwezig,het systeem met een ID gekoppeld aan de vergunninghouder werkt goed! .Denk ook dat er meer amateurs zullen overstappen naar digitale modes.De aanschaf van een `Chinese`dmr is relatief goedkoop,vooral de Anytone 878 is kwalitatief erg goed.Ja wat de repeater PI1NOS betreft,het was een leuk experiment,en repeaters komen en gaan, en mijn dank voor het vele werk en vrije tijd wat de crew er in heeft gestoken. best 73 PA3EHA Carel

Reacties zijn gesloten.