Repeaters Wormerveer QRT

repeaterDe repeaters PI2ZAZ en PI3ZAZ in Wormerveer gaat QRT. Deze repeaters zijn jarenlang in beheer geweest bij de lokale VERON-afdeling. Nadat de ATOF(s) verlopen waren alsook de onweer de repeater getroffen heeft, stopt de afdeling.

Inmiddels is er wel een opvolger bekend en komen de repeaters terug in het naastgelegen Assendelft. De 2-meter frequentie blijft ongewijzigd op 145.7125 MHz. De 70-cm repeater zal verhuizen van 430.3250 naar 430.0375 MHz en komt terug als een lokaal relais station.

In april zijn de leden van de afdeling geïnformeerd over deze wijzigingen in een presentatie die door PA1IVO gegeven is. De Zaanse ronde, die elke zondagmorgen om 11.00 uur begint, wordt tijdelijk simplex gehouden op 145.325 MHz.

Meer informatie is te vinden op de website veron-zaanstreek.nl onder het kopje mededelingen.

3 antwoorden
  1. Edwin Groot
    Edwin Groot zegt:

    Goed om te horen dat er een Saense repeater terug komt in welke vorm dan ook. Na het wegvallen van PI3ZDM en daarna PI3ZAZ is het toch erg stil in de Zaanstreek. Gelukkig kunnen we uitwijken naar ASD en ALK, maar kijk er naar uit dat ZAZ weer in de lucht is. Mooi gebaar Rob om de repeater Alkmaar beschikbaar te stellen voor de ronde.

    73`s Edwin PA1ED

Reacties zijn gesloten.