Connect Systems CS7000 op komst

digitaalDe radioamateur wereld is al enige tijd hoopvol aan het wachten op de release van de CS7000. Deze porto van Connect Systems, bekend van de laag geprijsde DMR-analoog CS700, wordt verwacht in november.

De CS7000 moet volgens Jerry Wanger, CEO van Connect Systems, gezien worden als een “game changer”. De porto zal namelijk in eerste instantie in een D-star en FM-uitvoering worden uitgebracht. Of DMR direct is geïmplementeerd is nog onduidelijk.

Door de lage prijsstelling zal de porto naar verwachting de dominantie van Icom op D-star gebied gaan doorbreken. De CS7000 zal een open source karakter gaan krijgen waardoor een ieder die dit wil de sourcecode kan aanpassen. Dat maakt het mogelijk de CS7000 ook geschikt te maken voor DMR, Fusion (Yeasu), NXDN (Kenwood), dPMR en P25. De CS7000 krijgt het zelfde uiterlijk als de CS700 en krijgt een intuïtief scollbaar menu. Via het menu zijn alle instellingen van de porto te wijzigen.

Inmiddels is er een White Paper verschenen waarin de specificaties nader belicht worden. Deze is te downloaden via de website ham-dmr.nl. De CS700 had een prijs van $199 bij introductie. Zijn opvolger, de CS7000 zal bij introductie $249 kosten.  Meer informatie is ook te vinden op de website connectsystems.com. Zodra de portofoon leverbaar is zal deze bij Bamiporto.nl leverbaar zijn binnen de Nederlandse markt. Uiteraard zal de prijs iets hoger zijn omdat de genoemde prijzen van de leverancier exclusief sales tax (BTW) is. Naar verwachting zal de Nederlandse prijs rond de 300 euro komen te liggen, inclusief twee jaar wettelijke garantie.

6 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Dat is leuk, een opensource porto!
  Ik neem aan dat hij alleen voor 70cm is. Dualbanders daar doet dit merk niet aan zo te zien.
  Dat is jammer… 2/70 zou nog leuker zijn natuurlijk. Maar multimode digitaal zou wel eens de enige manier
  kunnen zijn om te overleven met al die incompatible digitale modes.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Ik hoop dual-band Rob, omdat deze speciaal ontwikkeld is voor zendamateurs. De technisch directeur (CTO) van Connect Sysyems is ook zendamateur. Hij is geheel ontwikkeld in de Verenigde Staten maar wordt wel in China geproduceerd om de kosten laag te houden. Dit was bijvoorbeeld al te merken aan de CS700 als je naar de software keek. Er zaten geen vervelende ‘bamibugs’ in.

   • PE1PIP
    PE1PIP zegt:

    Jerry gaf aan dat hij het onmogelijk achtte om een dual-band porto te bouwen in de behuizing die hij voor de cs700/7000 heeft met de kwaliteit die hij minimaal wil leveren. Ik ga er dus vanuit dat het een single-band porto zal worden.

 2. Rob
  Rob zegt:

  Ik heb nog nergens iets gelezen over welke banden hij zou bestrijken, dit staat in geen enkel document en ook niet op hun website. Omdat ze een CS-700 voor 70 hebben en er dan een aparte CS-701 is voor 2 meter ben ik er voorlopig vanuit gegaan dat hij alleen voor 70 is en dat er voor 2 meter dan een 7001 komt ofzo.
  Dit merk heeft zo te zien tot nu toe 12 verschillende types in productie, waarvan geen enkele dualbander.
  Maar we wachten het af! Dualband zou mooi zijn 🙂

 3. Rob
  Rob zegt:

  Ja precies in feite wat ik eerder ook al schreef: dit merk doet niet aan dualbanders. Als ze nu ineens wel
  een dualbander willen maken dan hebben ze extra kosten en vertraging bij de productie dus doen ze dat
  niet. Ik neem aan dat als ze op de commerciele markt een dualbander zouden kunnen verkopen er ook
  wel een amateur versie zou komen. Ze moeten die andere kast dan immers toch al maken.

Reacties zijn gesloten.