Berichten

De zendamateur in Curaçao

hamnieuwsNu Curaçao de beschikking heeft gekregen over een repeater die aangesloten is op het bovenregionale netwerk van PI2NOS een goede gelegenheid om eens te kijken naar wat de zendamateur op het Caribisch eiland mag. Eerder al keken we naar Duitsland, België en Duitsland.

Curaçao kent ongeveer 40 zendamateurs en twee licentieklassen: Novice en HAREC (Full). De prefix van de roepletters zijn PJ2. Novice amateurs mogen enkel uitzenden op de VHF en UHF-banden. De eilanders zijn vertegenwoordigd via de VERONA. Ook telt het eiland meerdere repeaters, waaronder nu PJ2NOS.

Lees meer

PI2NOS bouwt PJ2NOS op Curaçao

Hobbyscoop-logoDe afgelopen maanden is er door de mensen van de Hobbyscoop hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe repeater. Deze is inmiddels geplaatst en operationeel vanuit Curaçao met de roepletters PJ2NOS. Curaçao, maar ook Bonaire, krijgen hiermee dekking van PI2NOS.

Lees meer

Curaçao treedt tot tot CEPT-regeling

cept-logoDe werkgroep van de CEPT heeft tijdens haar bijeenkomst in Italië positief ingestemd met het advies om Curaçao (PJ2) toe te laten tot de T/R 61-02 regeling. HIerdoor wordt het mogelijk om voor HAREC (Full) licentiehouders op het eiland te werken. Andersom kunnen zendamateurs van Curaçao nu in vrijwel geheel Europa actief zijn zonder een gastlicentie aan te vragen.

Deelnemende landen aan de CEPT-regeling hebben twee weken om een bezwaar in te dienen. Indien dit niet gebeurd zal de regeling aangenomen worden.

PJ2T zoekt extra operator

Flag_of_CuraçaoOp 26 en 27 oktober a.s. vindt de CQWW SSB contest plaats. Een internationaal team van zendamateurs, waaronder de Nederlanders Marco (PE2MC) en Ton (PA1CC) zal deelnemen vanuit Curaçao met de call PJ2T.

Door het uitvallen van een van de operators is er ruimte vrijgekomen voor een ervaren SSB-operator die het Multi-Multi team komt versterken. Als 10e operator zul je een van de 5 stations in de lucht brengen.

Lees meer