Cursus zendamateur in Den Haag

cursusIn september hoopt Niek (PA0ONH) weer een nieuwe cursus zendamateur te kunnen beginnen.

Het doel is om uiteindelijk een full licence te halen.  Met deze grote jachtakte kan je alle banden die de amateur ter beschikking staan afstropen op mooie DX of vriendschappelijke gesprekken.

Beginners kunnen zich concentreren op de N-vergunning. Er lopen in de regio Den Haag veel amateurs met een N-vergunning rond en het wordt tijd om hier eens verandering in te brengen.

De cursus wordt op donderdagavond gehouden in het clubhuis aan de Catharinaland 189 (Mariahoeve). De les begint om acht uur ’s avonds, maar de deur is al om half acht open zodat je eerst een kopje koffie of iets anders met een versnapering kan nemen. Rond half tien is het welletjes. Dan kan je nog eventueel blijven voor de nazit, maar als je moe bent kan je meteen weg.

Er wordt gebruik gemaakt van het VERON cursusmateriaal, ook wel bekend als het blauwe boek. Iedere week krijgen cursisten een aantal vragen mee naar huis die de volgende les worden besproken. Zo wen je snel aan de vraagmethode van het examen.

Voor de cursus kan je inschrijven door een mailtje naar de afdeling te sturen. Bellen kan natuurlijk ook. 070 3 646 799, tussen 18.30 en 22.00 uur. Niet op donderdag en zondag.

Leden en niet leden zijn van harte welkom. Het verkoopbureau hanteert wel hogere prijzen van het materiaal voor niet leden, maar het cursusgeld is voor iedereen gelijk.

Op de cursus maak je kennis met je medeleerlingen, het is geen klasje, maar meer een lezing. Tijdens de vorige cursussen zijn vele goede vriendschappen ontstaan. De cursus start zodra we voldoende inschrijvingen hebben.

Meer informatie is te vinden op de website van de VERON afdeling Den Haag: verongv.nl.