VERON Leiden organiseert cursus Zendamateur

cursusHoewel de meeste mensen het voor lief nemen, is radio magie. Een wereld zonder is moeilijk voor te stellen. Geen radio of TV, geen wifi, geen satellietcommunicatie, geen mobiele telefoons, enz. Radiozendamateur zijn gaat over experimenten, uitdagingen en vooral plezier hebben. Wat je nodig hebt, zijn een zender, een ontvanger en een antenne. Die kan je kopen of zelf maken. Je ontmoet veel interessante mensen, via de radio of tijdens bijeenkomsten bij de vereniging. Je komt in alle hoeken van de wereld. En misschien help je wel medemensen in geval van nood. Er zijn eigenlijk geen grenzen aan wat je kunt doen en leren.

Om zendamateur te worden moet je een examen afleggen over radiotechniek en -regelgeving, waarna je je laat registreren bij de overheid. Als voorbereiding op het examen organiseert de VERON afdeling Leiden binnenkort een aantal cursusavonden. Ben je geïnteresseerd in de cursus of wil je meer informatie over het zendamateurisme, dan ben je van harte welkom bij de informatieavond op dinsdagavond 10 mei om 20.00 uur in het onderkomen van Scouting Scojesa, Clubhuis de Hoystak, Sportdreef 6, 2171KM Sassenheim.

Algemene informatie over het zendamateurisme vind je op de website van de VERON. Als je op 10 mei niet aanwezig kunt zijn, kan je vragen over de cursus ook stellen per e-mail: pa7da@veron.nl of telefonisch 06-39251454.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!