Berichten

De DLZA bestaat 10 jaar

DLZA-logoSinds 2006 is de Digitale Leer Omgeving Zendamateurs (DLZA) actief. In het begin was het een kleinschalige website waar in je de lesstof kon terug vinden. Deze website groeide uit tot een grote club vrijwilligers die zowel via Teamspeak als vraagbaak dienst deed dan wel via mail en de website vragen beantwoorden.

De website werd opgebouwd door verschillende amateurs die elk een stuk van de lesstof uitschreven tot wat de DLZA nu is. Compleet met alle examens van afgelopen jaren met een flink stuk van de examens met feedback op de vragen zodat men beter in staat is te leren van zijn of haar fouten.

Lees meer

Operating practice dag DLZA

DLZA-logoBinnenkort organiseert de DLZA een operating practice dag. Op deze dag gaan we kleine informatie lessen geven voor geïnteresseerden of cursisten. Op deze dag zullen zij enkele zaken laten zien wat er zoal mogelijk is met de hobby. Te denken valt aan digitale radiotechniek zoals bv JT65, maar ook om een idee te geven wat een zendamateur eigenlijk doet. Ook leer je hoe je een QSO maakt (een gesprek voert met een ander station).

Op deze dag mag je onder begeleiding zelf ook eens kennismaken met verschillende hobby gebieden binnen de hamradio.

Lees meer

Online cursus tot zendamateur

DLZA-logoVoor mensen die geen tijd hebben om een avond in de week de vereniging te bezoeken voor een opleiding tot het examen zendamateur of mensen die geen opleiding in de buurt hebben zijn er online mogelijkheden. De bekendste en langst lopende online cursus wordt aangeboden door de DLZA, de Digitale Leeromgeving ZendAmateurs.

Bij de DLZA is het mogelijk om in eigen tijd en vanaf eigen plek begeleiding te krijgen in het leren van de stof die nodig is voor het examen. De cursus is daarbij modulair opgebouwd.

Lees meer

Samenwerking Whisky Oscar en DLZA

DLZA-logoOp 15 april jl. ondertekenden de voorzitter van vereniging Whisky Oscar – WereldOmroepers en een bestuurder van stichting DLZA (Digitale Leeromgeving Zend Amateurs) een samenwerkings- convenant met als doel het aanhalen van de vriendschapsbanden, waar mogelijk de krachten te bundelen en samen te werken op vlakken aangaande de hobby. Op deze wijze ontstaat er een groot platform in zendamateurland.

Lees meer