Online cursus tot zendamateur

DLZA-logoVoor mensen die geen tijd hebben om een avond in de week de vereniging te bezoeken voor een opleiding tot het examen zendamateur of mensen die geen opleiding in de buurt hebben zijn er online mogelijkheden. De bekendste en langst lopende online cursus wordt aangeboden door de DLZA, de Digitale Leeromgeving ZendAmateurs.

Bij de DLZA is het mogelijk om in eigen tijd en vanaf eigen plek begeleiding te krijgen in het leren van de stof die nodig is voor het examen. De cursus is daarbij modulair opgebouwd.

Diverse trainers zijn via Teamspeak, een software programma voor audio communicatie, beschikbaar om cursisten te begeleiden bij de diverse modules. Elke module wordt daarbij afgesloten met een test om te bepalen of de stof in voldoende mate beheerst wordt. Als dat het geval is kan de cursist beginnen aan de volgende module.

De mensen van de DLZA hebben de afgelopen jaren al honderden mensen geholpen bij het behalen van hun Novice of Full licentie. Voor mensen die makkelijk leren, dagelijks tijd maken én zich in willen zetten is het al mogelijk om in een 10-tal weken de stof voor het Novice examen onder de knie te krijgen.

Meer informatie over Stichting DLZA is te vinden op de website dlza.nl.

4 antwoorden
  1. Berend
    Berend zegt:

    Jammer dat de dlza cursus niet te volgen is op een iPad. Er wordt al jaren over geklaagt , maar er wordt niets aan gedaan. Dit is totaal respectloos naar de cursisten.

  2. Peter
    Peter zegt:

    Nee. Dit getuigt van respect richting de vrijwilligers die duizenden uren en euro’s in het platform gestoken hebben om klaplopers als jij toch te helpen om een licentie te behalen. Die iPad heb je zeker van de sociale dienst gekregen?

Reacties zijn gesloten.