OP prefix voor Begische radioamateurs

logo_ubaTer gelegenheid van de 100-jarige herdenking van de 1e Wereldoorlog heeft de UBA een aanvraag ingediend bij BIPT opdat alle radioamateurs het prefix OP (P voor Poppies) mogen gebruiken gedurende de maand november van 2014 tot 2018. De duur van deze vergunning is beperkt in de tijd opdat de speciale prefixen een zekere aantrekkingskracht zouden behouden.

Deze week is het desbetreffend besluit van de Raad van BIPT verschenen:

De Raad van het BIPT staat alle radioamateurs die houder zijn van een Belgische vergunning toe om de prefix “OP” te gebruiken in plaats van de standaardprefix “ON” en dit, gedurende volgende periodes:
– van 1 tot en met 30 november 2014
– van 1 tot en met 30 november 2015
– van 1 tot en met 30 november 2016
– van 1 tot en met 30 november 2017
– van 1 tot en met 30 november 2018
Dit besluit is niet van toepassing op de houders van een roepnaam waarvan de suffix een letter bevat.

Merk op dat het gebruik van de speciale prefix OP enkel van toepassing is voor de “gewone” roepnamen met de ON prefix, niet voor de korte roepnamen (vanity calls).

3 antwoorden
 1. Pip
  Pip zegt:

  “Dit besluit is niet van toepassing op de houders van een roepnaam waarvan de suffix een letter bevat.” Ow, wat jammer, ik ken geen suffixen zonder letters dus helaas mag niemand die OP prefix gebruiken.

 2. Rob
  Rob zegt:

  Weet je hoe je een Belg gek kunt maken? Vertel hem dat hij een andere prefix kan aanvragen als zijn suffix
  geen letter bevat.
  (lukt het op die manier niet, zet hem dan in een ronde torenkamer en zeg dat er in de hoek een zak friet ligt)

 3. Rico
  Rico zegt:

  2 belgen bouwden een antenne , maar kwamen een een halve meter koperdraad te kort , dus wat deden ze , ze namen een muntstuk van 5 cent en gooiden het tussen 2 Nederlanders , (jantje en pietje ) nog geen 2 minuten later hadden ze hun halve meter koperdraad (er zijn weinig mensen die op dat idee zouden komen)

Reacties zijn gesloten.