Icom geeft ID-51 een update

Icom geeft de ID-51 een update. Deze dual-band FM en D-Star portofoon is eerder al opnieuw uitgebracht als de ‘Anniversary edition‘, wijzigingen die later ook doorgevoerd zijn in het reguliere model. In het nieuw aangekondigde model, de ‘ID-51 Plus 2’, wordt ondersteuning toegevoegd voor een D-star hotspot.

De ID-51 Plus 2 kan als hotspot gebruikt worden, maar dan is er wel een ander D-Star apparaat nodig. Ook kan de ID-51 Plus 2 via een kabel met de PC-verbinden en dan via het Internet een verbinding maken met het D-Star netwerk. Op die manier kan er van de digimode gebruik gemaakt worden wanneer er geen geschikte repeater binnen bereik is.

Er is wel een speciale kabel benodigd, de OPC-2350LU die optioneel besteld moet worden en op dit moment € 45,- kost bij Hamshop. Voor iets meer geld heb je ook een DV4Mini en kun je écht portable werken zonder aanhanger (kabel) aan je handzendapparaat. Nu maar hopen dat de standaard meegeleverde batterij wél langer dan 4 uur mee gaat, zoals het bij de normale ID-51 niet het geval is…