‘Etherpiraten wilden kroning verstoren’

Koninginnedag_vlag_kroonIn het Algemeen Dagblad van vandaag staat een artikel over etherpiraten. Zij zouden tijdens de kroonwisseling van plan geweest zijn een uitzending moedwillig te verstoren, zo bevestigd Agentschap Telecom desgevraagd aan de krant.

Dit staat in schril contrast met eerdere uitspraken van de toezichthouder, waarin zij aangeeft totaal geen problemen ondervonden te hebben en slechts een keer opgetreden te hebben inzake ‘ondeugdelijke apparatuur’.

Eerder gaf woordvoerder Frans van Bergen aan: “Inspecteurs die ter plaatse waren in Amsterdam hebben een keer moeten ingrijpen. Daarbij ging het om ondeugdelijke apparatuur. Er is daarbij geen sanctie opgelegd.” Het verbaast de redactie van Hamnieuws.nl dan ook waarom de toezichthouder meer dan een jaar na dato met dit bericht komt.

In het krantenartikel wordt verder ingegaan op apparatuur om moedwillig bepaalde communicatie te storen, de zogenoemde jammers, en de strafbaarheid ervan. Agentschap Telecom is om een reactie gevraagd. Woordvoerder Mariël van Dam laat weten dat het bewuste artikel niet klopt.

“Dit is een verkeerde weergave van het interview waarvoor we inmiddels excuses van de eindredactie en journalist hebben ontvangen. Er was weliswaar een illegale uitzending, maar regulier van tevoren gestopt en deze heeft conform toenmalige beleid een waarschuwing gehad. Dit vormde geen gevaar voor live TV uitzendingen op de Dam.”

3 antwoorden
 1. Ad
  Ad zegt:

  Ether piraten ?
  Die bestaan toch niet meer ?, kpn zegt het zelf :”het spectrum is vrij”.
  Als plc / home plug mag, dan mag de rest ook…

  • pip
   pip zegt:

   gelukkig gaat KPN niet over het spectrum, dus dat zo’n nono van KPN iets beweert betekent gelukkig helemaal niets.

  • Jelle
   Jelle zegt:

   Eens kijken hoe vrij het spectrum is als je gaat spelen op de dure LTE frequenties 😉

Reacties zijn gesloten.