Extra ontvanger voor PI2NOS

pi2nosDe Hilversumse UHF repeater PI2NOS beschikt sinds dit weekend over een extra ontvanger in Utrecht. Deze staat opgesteld op de Gerbrandytoren en gebruikt de locatie van Pi3UTR.

Eerder al werd een extra ontvanger voor PI3UTR in Hilversum bij PI2NOS geplaatst. Met deze uitbreiding is een volgende stap gezet voor het uitrollen van de bovenregionale repeaters.

Vorige week werd hiervoor de hardware van PI2NOS vervangen.

De ontvanger van PI2NOS in Utrecht wordt gedeeld met de D-star en DMR repeaters PI1UTR en staan opgesteld op 220 meter hoogte. Paul (PE1RJV), Rob (PE1CHL) en Mischa (PA1OKZ) zijn afgelopen zaterdag in de toren bezig geweest met het vervangen van de filters. De digitale repeaters waren de afgelopen dagen uit de lucht omdat de filters afgeregeld moesten worden. 

Op hobbyscoop.nl valt te lezen: “Deze ontvangstlokatie is extra welkom omdat op dit moment enige intermodulatie effecten waargenomen worden op de lokatie in Hilversum waardoor de ontvangst enigszins achterblijft. In de toren mengt ergens een signaal met het zeer sterke signaal van de FM zender RTV Noord-Holland op 88.7MHz. Niet zo heel verwonderlijk ook want de antennevelden staan op amper een meter van onze antennes verwijderd. Binnenkort hopen wij onze antennes te kunnen vervangen voor sector antennes waardoor dit probleem hopelijk tot het verleden behoort…”

De beheerders van PI3UTR en PI3NOS kunnen zich de komende tijd richten op het verder uitrollen van deze bovenregionale repeaters. Locaties als Arnhem en Tilburg zijn daarbij al eens genoemd als mogelijke kandidaten. Daarnaast is de beheerder van PI2NOS nog bezig met het verbeteren van het antenne-systeem in de HIlversumse toren. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van elkaars faciliteiten zoals sites en bestaande hardware.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.