Gerbrandytoren vanavond QRT

PI3UTRVanavond worden tussen 20.00 en 21.00 uur de systemen in de mastcabine van de Gerbrandytoren te IJsselstein uitgeschakeld. Het gaat om de bovenregionale repeater PI3UTR, de D-star repeater PI1UTR, de DMR repeater PI1UTR, de HAMNET accesspoints, diverse WebSDR’s en natuurlijk de grootste ATV-repeater van het land PI6ATV.

De zender van PI2NOS is het enige systeem voor zendamateurs dat voorlopig in de lucht blijft, omdat deze op een andere verdieping staat buiten de mastcabine. De ontvanger van PI2NOS zal wel uitgeschakeld worden. De overige ontvangers nemen de taken tijdelijk, hetzij beperkt, over.

Vanavond zijn er live beelden te zien vanuit de mastcabine vlak voor de apparatuur uitgeschakeld wordt. Beheerders Paul (PE1RJV) en Mischa (PA1OKZ) zullen vanuit de toren QRV zijn. Deze beelden zijn te zien op de ATV-repeater PI6ATV of via de stream op deze website.

Het is niet bekend wanneer de diverse repeaters terug zullen komen. Het opnieuw opbouwen hiervan gaat maanden, wellicht jaren duren. Inmiddels is er wel ruimte, maar de beheerders moeten noodantennes plaatsen en zoeken daarvoor lengtes coax van circa 50 meter. Om de antennes definitief op 220 meter hoogte terug te brengen, zijn lengtes van 150 meter noodzakelijk. Meer informatie daarover was eerder al te lezen.

Ook nemen de exploitatiekosten in de nieuwe opstelling exorbitant toe. Deze kosten zullen door gebruikers gedragen moeten worden en worden momenteel door middel van een sponsoractie geworven. Meer informatie daarover is hier te vinden: Nieuwbouw Amateurdienst Gerbrandytoren.

9 antwoorden
 1. Ron
  Ron zegt:

  Heren, heel veel succes met de werkzaamheden.

  Mede amateurs, laten we ons steentje bijdragen door van uit onze luie stoel, een (kleine) bijdrage te doen in de kosten van dit in meerdere opzichten “hoogstaande” project.

  Ron de PD1BT

 2. Dennis PD4DAM
  Dennis PD4DAM zegt:

  Succes vanavond heren,

  Ik heb net even een kleine donatie gedaan en tevens in een doos zo’n 40 nieuw verpakte patchkabels geteld.

  Ik las namelijk dat daar ook behoefte aan was. Waar kunnen die heen?

  Dennis, PD4DAM

  • Paul PE1RJV
   Paul PE1RJV zegt:

   Dennis, alvast hartelijk dank !
   Misschien even contact via email ?
   admins at pi1utr punt nl

   • Dennis PD4DAM
    Dennis PD4DAM zegt:

    Ah Paul, ik heb reeds contact via een andere route, maar dat had je vast al gezien….

  • Rob
   Rob zegt:

   Afhankelijk van uit welke richting je komt kun je dat al vanaf wel 40km afstand zien! (als het donker is)

Reacties zijn gesloten.