HAMNET accesspoints in Hilversum geplaatst

hamnet-schotelAfgelopen weekend zijn er drie HAMNET accesspoints in Hilversum opgehangen. Deze zullen de komende dagen geconfigureerd en getest worden waarna deze beschikbaar komen voor gebruikers. De opstelling bestaat uit 3 Ubiquiti accesspoints met een 18 dBi panelantenne in de richtingen Noord (Almere), Oost (Amersfoort) en Zuid (Hilversum). Er wordt gebruik gemaakt van zowel horizontale als verticale polarisatie.
De accesspoints hangen in de Alticom toren op circa 120 meter hoogte en zijn inmiddels ingetekend op de kaart. De accesspoints zijn gesponsord door Heutink ICT uit Hengelo en zijn in beheer bij Stichting Scoop Hobbyfonds.

HAMNET_Hilversum

Om een verbinding te maken vanuit het rode gebied is een rondstralende antenne voldoende. In het gele gebied kan gewerkt worden met een kleine Mikrotik router met ingebouwde patch antenne. In de groene gebieden is een grotere schotel noodzakelijk met een diameter van tenminste 30 centimeter. Omdat de accesspoints op de 5,7 GHz band werken is in alle gevallen een zichtverbinding noodzakelijk.

Meer informatie over HAMNET in Nederland is te vinden op de website hamnet.nl.

1 antwoord
  1. Rob
    Rob zegt:

    Inmiddels werken ze. Als je wilt kijken of je ze ontvangt houd er dan rekening mee dat je de kanaalbreedte
    op 10 MHz moet zetten ipv 20 of 20/40 zoals de gebruikelijke standaard instelling is.

Reacties zijn gesloten.