Icom IC-7300 krijgt 70Mhz

Icom_IC-7300De nieuwe Icom IC-7300 krijgt de beschikking over 70 MHz. Dat laat Hamshop.nl weten en valt inmiddels ook te lezen op de flyer die op de Icom UK website staat.

Daarnaast is ook de verkoopprijs bekend. Hamshop.nl laat weten dat de IC-7300 bij introductie waarschijnlijk € 1250 gaat kosten en daarmee toegankelijk wordt voor en groot publiek. Ook heeft de IC-7300 een USB poort die als CAT-interface kan dienen alsook een ingebouwde USB-geluidskaart.

Download de flyer met pre-release informatie.

Icom_IC-7300

7 antwoorden
 1. PDØMV
  PDØMV zegt:

  € 1250 als introductie 🙂 dat is redelijk goedkoop in vergelijking met andere merken inclusief 4m band mwa , als ik eerlijk ben had ik hem duurder verwacht !!

 2. Rob
  Rob zegt:

  Zo iets zou er moeten zijn voor VHF/UHF…. Bijv 2m/70cm/23cm of 4m/2m/70cm+23cm option.
  Er is niet zo veel keus meer op dat gebied, HF sets genoeg.

 3. Pip
  Pip zegt:

  Je moet denk ik een Icom ic-9100 of een Kenwood ts-2000 zien als een 2+70 set waar ook een verdwaalde HF optie in zit. Als je dat soort sets vergelijkt met dedicated HF sets die net zo veel kosten, dan zie je dat de HF set vaak veel meer mogelijkheden en/of kwaliteit biedt dan de ic-9100 of kenwood ts-2000. En aangezien iedereen tegenwoordig op HF mag, is er denk ik een hele beperkte markt voor alleen 2+70 multi-mode sets zoals we die kennen van de ic-910h, ic-970h en de vele concurrenten.

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   ik weet niet of de markt wel zo beperkt is. Ik zou er graag een willen hebben die er uit ziet als een 7600 en de kwaliteit heeft maar dan voor 4/2/70/23. Nu is het maar behelpen met of idd oudere sets die al ruimschots ingehaald zijn (Kenwood) of de multiband setjes waar toevallig dat ook in zit. En mn die laatsten zijn leuk maar super is anders.

   Het wordt zo wel in stand gehouden — als er niks wordt gemaakt, kan je het niet kopen. En die oudere setjes beginnen echt wel wat te rammelen ben ik bang.

 4. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Wat je haast niet meer ziet is een gecombineerd 2m-70cm set EZB/SSB sets ja enkel een verdwaald oud doosje op de 2de hands markt, maar zelfs daar is het zeldzaam en als je er al 1 hebt is nog maar afwachten of je het goed treft voor het zelfde geld is het een spitbak :D.

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   gelukkig zijn de moderne oude doosjes (857, 7000, 7100) nog wel zo nieuw dat je die kunt gebruiken maar idd, veel van die TRX zijn door mensen behandels als een bakkie met alle gevolgen van dien. Los van de bekende problemen met elco’s enzo ….

 5. Stan / PA8C
  Stan / PA8C zegt:

  Dat met die oude doosjes valt in mijn optiek nog wel mee. Als je bij aanschaf goed nadenkt wat je ermee wilt gaan doen heb je een aanzienlijk grotere kans van slagen als dat iemand een impuls aankoop heeft gedaan omdat het er zo mooi uit zag. Destijds (2006) heb ik gekozen voor een IC706MKIIG waar ik na al die jaren nog steeds héél veel plezier aan beleef. In 2008 is daar een IC756ProIII met een Inrad roofing filter bij gekomen en ook daar heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van. Beide sets werden regelmatig in een contest groep gebruikt en hebben dus best wel wat uurtjes op de klok staan. De gevoeligheid is nog altijd subliem want op de meetbank haalt mijn IC706MKIIG in CW nog altijd -127dBm qua ontvanger gevoeligheid. Reparaties heb ik minimaal gehad en mijn IC756ProIII heeft slechts één maal bij Leo (PA0LMD) gelogeerd vanwege een defecte driver fet door een te hoge ruststroom vanuit de fabriek. Na reparatie is de ruststroom op de halve fabriekswaarde ingesteld terwijl de lineariteit daardoor niet negatief werd beinvloed. De IC706MKIIG heb ik zelf éénmaal gerepareerd toen er een slecht geworden SMD trimmer in het VCO zat. Kortom gezegd kan je dus ook met “oude” doosjes héél veel plezier beleven.

Reacties zijn gesloten.