Inhoudsopgave Electron juli 2016

Electron 07-16 LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Struikelblokken bij de zendexamens (22)
Henk Vrolijk PA0HPV bekijkt een (vooral vroeger, in de buizentijd) heel populaire kristaloscillator, die tevens tot de minst begrepen soort behoort. Hij kan een relatief hoge output geven, maar is niet de meest stabiele onder de kristaloscillatoren. De afregeling is bovendien vrij kritisch.

Ferrietclamps tegen HF-storingen en terugwerking
Hoe ferrietclamps geplaatst moeten worden is niet voor iedereen duidelijk. In dit artikel geeft Nico Veth PA0NHC hiervoor een aantal tips. Verder beschrijft hij een aantal maatregelen die je kunt nemen om HF-terugwerking te voorkomen.

Zonnepanelen en storing
Overal zie je zonnepanelen verschijnen, maar installateurs weten vaak niets over eventuele radiostoring. Een artikel van Jos van Haag PF0J.

En verder…

 • AmateurOverleg op 16 maart 2016 te Amersfoort
 • Radio Onderdelen Markt
 • 56ste Dag voor de RadioAmateur 2016
 • Friese Radio Markt groot succes
 • Mills on the Air 2016

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

6 antwoorden
  • Frans
   Frans zegt:

   “nog steeds niet als PDF i.p.v. papieren uitgave ?!”

   Na ongeveer een half jaar is elektron als CD te bestellen via de VERON, kijk maar op hun website.
   Keurig de gehele jaargang op CD als .PDF file. Te koop vanaf 1997 dus dit bestaat al bijna 20 jaar….

 1. cees van de pas
  cees van de pas zegt:

  Daarom ben ik bij de vrza weg gegaan zo als zo velen een tijdschrift is heel prettig ik wil desnoods er nog extra voor betalen

Reacties zijn gesloten.