Almeerse repeater buiten gebruik

PI2FLDDe Almeerse repeater PI2FLD die uitzendt op 430.2875 MHz is sinds donderdag buiten bedrijf. Ook de APRS digipeater PI1FLD is tijdelijk buiten dienst. Dit nadat er geen rekening gehouden was met de amateurantennes bij werkzaamheden in de mast.

De aannemer die aan het werk was, dacht dat de antennes van de failliete lokale omroep waren. De antennes voor amateurgebruik stonden onjuist ingetekend door de eigenaar van de mast. Om die reden zijn ze verwijderd bij de werkzaamheden.

De mast is voorzien van een nieuw topdeel en andere DVB-T antennes. Daarbij is de mast ingekort. De bestaande kabels zijn gelukkig netjes afgedopt op 60-meter hoogte, waardoor de herbouw eenvoudig gerealiseerd kan worden. Ook de oude connectoren zijn gevonden zodat deze hergebruikt kunnen worden, zo laat beheerder Chris PE1NSL weten aan Hamnieuws.nl.

Omdat de mast ingekort is van 80 naar circa 60 meter zullen de antennes in de nieuwe situatie minder hoog komen. De masteigenaar wil echter wel meewerken aan de nieuwe opbouw en gaat kijken of er een puntstuk op de top geplaatst kan worden. Op deze topmast moet dan een 3 dBd rondstraler voor de PI2FLD komen en rondom 3 dipolen voor de APRS digipeater PI1FLD.

14 antwoorden
 1. Eline
  Eline zegt:

  erg slordig van de partijen. Het kan dan ook aardig ingewikkeld zijn op een site, maar deze leek mij niet zo ingewikkeld, maar schijn kan bedriegen. 60 meter is toch hoog genoeg voor de Flevorepeater, een vlakker landschap kan ik mij niet indenken.

 2. PA0RSM
  PA0RSM zegt:

  in mijn vroegere werk bij KPN kwam het ook voor op apparatuurzalen..wij noemde dat “vogelnestjes”….;)

 3. Juul
  Juul zegt:

  Aannemers moeten vooral niet zelf gaan denken.
  Daar weten ze in Urk sinds vorige week alles van.

 4. Ruben
  Ruben zegt:

  Weet iemand ook wanneer Pi2FLD weer QRV zal zijn? Ik heb deze repeater vaak op de achtergrond aan staan en ik begin het gebabbel van de vaste gasten zowaar te missen! Vriendelijke groet, Ruben

  • Gerrit
   Gerrit zegt:

   wat ik heb gehoort is dat ie met 3 of 4 weken weer in de lucht is kan idd ook niet wachten luister ook altijd op die repeater

   • Ruben
    Ruben zegt:

    Dankjewel voor de info Gerrit! Het zou leuk zijn als de repeater met een paar weken weer in de lucht is. Hopelijk geven de mannen dan even een seintje naar hamnieuws, zou mooi zijn.

    • Gerrit
     Gerrit zegt:

     graag gedaan Ruben de beheerder PE1NSL zal het waarschijndelijk tegen die tijd wel gelijk door geven aan hamnieuws we wachten het wel af

Reacties zijn gesloten.