Inhoudsopgave Electron juni 2016

Electron 06-16 LR-1Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de VERON leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

De fresnelzone
Een 2m-rondstraler aan de rand van een groot plat dak is richtingsgevoelig, en een gat van een meter in een muur is soms niet groot genoeg voor een 23cm-signaal uit een kleine antenne. Hoe zit dat, en wat heeft Augustin-Jean Fresnel daarmee te maken? Een artikel van Ruud Hooijenga PF1F.

Voltmeter met logaritmische schaal
Het verband tussen de spanning over een diode en de stroom erdoor is logaritmisch. Harry Zaaiman I2HZB gebruikt deze eigenschap in een voltmeter met logaritmische schaal, en spaart zo een bereikenschakelaar uit.

77ste vergadering van de VERON VerenigingsRaad
Het verslag van deze vergadering plus het statusoverzicht van aangenomen VR-voorstellen 2008-2016.

Minimal art
Geert Paulides PA7ZEE beschrijft hier een zender die zó eenvoudig is, dat de foto ervan bijna dienst kan doen als het schema.

En verder…

  • Gouden Speld voor Wilma PD2WLM en Wim PD2WAM Bettgens
  • Team Nederland, YOTA 2016
  • CW Academy
  • TX7EU Marquesas – Nuku Hiva Island IOTA OC-027
  • Als het licht van de buren geen verlichting brengt
  • Aluminium zachtsolderen
  • Treiteren op de amateurbanden, wat doen we er aan?

Lid worden van VERON kost € 49,- per jaar. Voor dat geld ontvang je onder andere maandelijks de Electron, kun je gebruik maken van de gratis QSL-service voor leden, afdelingsavonden bezoeken en geniet je als zendamateur van vertegenwoordiging bij de IARU en Agentschap Telecom.

Daarnaast kunnen leden met korting spullen bestellen bij het Service Bureau en met korting naar de Dag voor de Radio Amateur. Ook organiseert de VERON diverse evenementen zoals de jaarlijkse HF-dag en de VHF-dag die gratis toegankelijk is voor leden. Meer informatie is te vinden op de website veron.nl.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.