VRZA laat BES-eilanden toe

State_Coat_of_Arms_of_the_NetherlandsVRZA-contestmanager Martin (PF9A) laat de BES-eilanden gewoon toe tijdens de Nederlandse Locator Contest, zo laat hij desgevraagd aan Peter (PJ4NX) weten. Dit naar aanleiding van de vraag hoe de vereniging omgaat met de staatkundige wijziging van 10-10-2010 jl. De contestmanager laat weten overvallen te zijn door de vraag, maar stations op Bonaire (PJ4), Sint Eustatius (PJ5) en Saba (PJ6) mogen vanaf volgende maand gewoon meedoen met de contest.

In een e-mail laat de contestmanager weten overvallen te zijn door de vraag, maar geen reden te zien om de aanvraag af te wijzen. De eilanden vallen staatkundig gezien nu eenmaal onder het Koninkrijk der Nederlanden.

Toen ik dat reglement schreef was Nederland nog alleen in Europa aanwezig. Je wijst me terecht op het feit dat de BES eilanden nu ook tot de eilanden binnen de Nederlandse grenzen liggen.

Vanaf volgende maand kunnen de stations die actief zijn op VHF (6-meter en 2-meter) en UHF (70-centimeter) vanaf de BES-eilanden dus meedoen met de NLC. De contestmanager zal het regelement aanpassen.

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.