Kleine wijziging in PACC regels

pacc-contest-logoOver enkele dagen vindt de PACC-contest plaats. Afdelingen en individuele zendamateurs in alle delen van het land zijn de laatste dagen al druk bezig geweest om het antennepark klaar te maken, zo valt op social media te zien.

De organisatie van de PACC heeft de laatste puntjes op de i gezet. Om meer duidelijkheid te scheppen in de term Nederlandse stations – en daarmee te benadrukken dat Caribisch Nederland uitgesloten is – zijn de regels voor dit jaar verduidelijkt.

Evenals vorig jaar heeft Hamnieuws de regels vergeleken. Dit jaar is opvallend dat wanneer er over Nederlandse stations gesproken wordt, er bijgevoegd is dat het om PA-stations gaat. Ook moeten deelnemers hun volledige adres invullen willen zij het PACC-vaantje willen ontvangen. Daarnaast heeft het PACC contest team een lid minder door het vertrek van PE1SAC.

Het verschil tussen de regels in 2014 en 2015 is op de website DiifNow te zien (tot 1 jaar na publicatie beschikbaar).

DiffNow Comparison Report

33 antwoorden
 1. Leon Hilleman
  Leon Hilleman zegt:

  Die PACC gaat aan mij voorbij, dus kan me er niet druk om maken, wat wel mag en wat niet 🙂
  Voor wie er wel aan gaan meedoen: succes!

 2. Ruud Driessen
  Ruud Driessen zegt:

  Hmm…..ik zal het ook zonder m’n Pa moeten doen……die is in 2005 al overleden. De andere PA eigenlijk stomtoevallig gisteren…… Dus ik moet zonder beide doen 😉

 3. Stan / PA8C
  Stan / PA8C zegt:

  Wat ik hierbij dan even niet snap is dat Caraibisch Nederland, wat overigens gewoon onder Nederland valt, dan word uitgesloten. Als ik Peter de Graaf goed heb begrepen is o.a Bonaire gewoon een overzeese gemeente van Nederland en valt volledig onder de controle van het AT. In mijn ogen riekt dit naar discriminatie.
  Enfin, mij doet het niet zo veel want ik neem toch niet deel aan de PACC.

 4. Bernard Zuidema
  Bernard Zuidema zegt:

  Jammer dat de Veron en Pacc gasten niet naar de rest luisteren en het Caribisch deel mee laten doen als Nederland, ook al zal een een aparte catagori zijn. Hadden een haar tijd…..maar ja. Vaantjes te laat en nog bij sommigen nog geen prijs van de Pacc 2014. Denk dat de Pacc minder gaat worden met de jaren op deze manier….

 5. Raymond Teunissen
  Raymond Teunissen zegt:

  De PACC is een contest waar elke nederlandse zendamateur enorm blij mee zou moeten zijn. Met deze contest organiseren een groep vrijwilligers (houdt u dat vooral ook even in gedachten) een weekend waarin wij Nederlanders eindelijk eens bijzonder interessant zijn voor de hele wereld om te werken. 1 weekend in het jaar kunnen nederlandse zendamateurs nog eens het ‘risico’ lopen een pile up te krijgen van amateurs over de hele wereld. Diezelfde amateurs die de overige 363 dagen van het jaar meer op zoek zijn naar de unieke landen (waar nederland er niet een van is) en soms met enige tegenzin dan toch maar ff snel onze oproep beantwoorden. Hebben de caribische amateurs dat ook nodig? Nee. Die hoeven maar 1 keer te roepen en de pile up is een feit. De pacc is iets waar wij in nederland zeer blij mee moeten zijn dat een club vrijwilligers dat speciaal voor ons organiseert. Zij bepalen de regels. In plaats van dat ‘we’ blij zijn, gaan we, zoals dat een echte zendamateur tegenwoordig betaamt, lopen klagen en roepen dat het allemaal niet goed is.

 6. Bernard Zuidema
  Bernard Zuidema zegt:

  Je schrijft Caribische Amateurs maar vergeet dat het onder Nederland valt. Dus de Pacc is een contest waar de Wereld Nederland moet werken, maar dan niet geheel Nederland. Vind het wel altijd raar dat als er een discussie is,het altijd als gezeur en geklaag wordt weg gezet als iemand andere ideeën heeft.

 7. Raymond Teunissen
  Raymond Teunissen zegt:

  we kunnen er behoorlijk kort over zijn: de regels van de pacc bepalen dat dat er in dit geval niet bij hoort. Daarnaast bleef het niet bij een simpele discussie door iemand die een ander idee had: men was het er niet mee eens, zeurde volop, heeft geinformeerd bij de organisatie, is het totaal niet eens geweest met de uitspraak van de organisatie (het, in dit geval, bepalende orgaan) en heeft de uitspraak van de organisatie totaal naast zich neergelegd en is het toch gaan doen. Ik weet niet hoe je dat niet onder de noemer ‘gezeur en geklaag’ kan plaatsen.

 8. Willem Winkel
  Willem Winkel zegt:

  Zaken en dingen meegaan in/met de tijd en de wil iets positief en werkbaar te veranderen ontbreek bij “sommige” en houden kost wat kost tegen en vaak dit tegen beter in, zal verder me reet roesten, maar soms irriteert me dit wel ja.

 9. Bernard Zuidema
  Bernard Zuidema zegt:

  Het veranderen zal een verberering zijn. Zeer waarschijnlijk meer deelname aan de Pacc. Zoals het nu gaat en blijft is het met een paar jaar niet veel meer. In alles moeten wij vooruit kijken alleen in de Pacc blijft met bij het oude standpunt van 1900

 10. Raymond Teunissen
  Raymond Teunissen zegt:

  De veron luistert wel naar haar leden. Je doet nu net alsof *alle* leden van mening zijn dat de caribischen ook mee moeten kunnen doen aan de contest. Ik vind van niet, en ik ben toch ook al jaren veron-lid. Jij hebt wellicht enkele veron-leden gezien die vonden dat ze wel mee mochten doen, maar je hebt ze vast niet allemaal gesproken 🙂

 11. André De Groot
  André De Groot zegt:

  Ik had ook liever gehad dat de PACC niet in een wereldwijd carnavals weekend wordt georganiseerd, maar dat zal wel zijn redenen hebben, Carnaval is wel een stukje cultuur in vele landen.

 12. PE2K
  PE2K zegt:

  Gezien de ligging van het het Caribisch deel, zullen stations uit dat deel altijd als winnaar uit de bus komen. Tenminste dat verwacht men. En het gaat om het PA-award te promoten. Dus eigenlijk tellen alleen PA0 stations mee. Als je in de oudheid blijft hangen. Maar dat is een keuze die men maakt.

  Wat nog veel meer van belang is: Er is een hele grote contest gaande in dit weekend: CQ WPX RTTY. waar eigenlijk alle grote conteststations in actief zijn. We missen dus heel veel stations. Erg jammer.

 13. Bernard Zuidema
  Bernard Zuidema zegt:

  Raymond de Veron luistert naar de leden…..sinds wanneer? Je doet net dat ik een beginneling ben en pas lid ben. Veron neemt niks aan van de leden. Zelfs op emails reageren ze niet!

 14. Fred PA1FJ
  Fred PA1FJ zegt:

  Ik denk dat het beens verstandig is om binnen de IARU eens te kijken of het aantal overlappende contesten niet kan worden beperkt. Vorige week heb ik deelgenomen aan de Triathlon cotest, overdag veel last van Blacksea contest en ’s avonds van Mexico rtty contest.
  73 Fred

 15. Rob
  Rob zegt:

  Ik blijf het een beetje een zielige bedoening vinden. Landgenoten die toevallig wat westelijker wonen
  uitsluiten, en als daar over gediscussieerd wordt niet gaan werken aan de toelating daarvan maar juist de
  regeltjes even zodanig aanscherpen dat er geen misverstand over mag bestaan dat zij niet mee mogen
  doen… een grote blamage voor de VERON als je het mij vraagt.

  • Rob2
   Rob2 zegt:

   Helemaal mee eens, te sneu voor woorden. De organisatie had ze de hand moeten rieiken en gewoon kunnen zeggen : Caribische Amateurs, kom er bij! Typische Veron actie en net als vele voorstellen tijdens de VR. Zoveel mogelijkaf schieten en tegen werken en alleen de onnozele onderwerpen( PA0 calls) met veel bombarie verdedigen.

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   precies wat je zegt Rob. Grotere blamage kan je je niet voorstellen.

   Dat men een aparte categorie zou hebben om te voorkomen dat mensen uit PA zelf niet kunnen winnen, zou nog een optie kunnen zijn.

   Blijft knap onnozel zo. Lijkt de politiek wel.

 16. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  Wat ook wel bijzonder was trouwens …. dat de contest nauwelijks afgelopen en de eerste amateurs alweer zaten te dat ze zo weinig ruimte op 40 hadden (en natuurlijk dat RTTY in de weg zat). Zucht. Iets met rupsjes. En altijd willen eten.

Reacties zijn gesloten.