Nieuwe uitgave repeaterkaartje

VERON-repeaterkaartVERON heeft de repeaterkaart bijgewerkt. Dit handzame overzicht op creditcard formaat kan vanaf de website gedownload en geprint worden en bevat alle VHF- en UHF-repeaters. Daarnaast staan de CTCSS codes vermeld die gebruikt worden. Ook is een lijst van alle bakenzenders die in Nederland actief zijn te vinden op het overzicht.

De data is afkomstig van Hamnieuws.nl en bijgewerkt met de laatste wijzigingen, zoals onder andere de nieuwe frequentie voor PI3UTR.

Downloaden kan op de website van de Veron. Zelf printen, eventueel plastificeren en vouwen.

Daarnaast zijn er andere overzichten te vinden zoals een actueel HF-bandplan voor onze regio.

14 antwoorden
 1. Rob
  Rob zegt:

  Ze hebben wel de frekwentie aangepast maar niet de sorteervolgorde… Pi3UTR had natuurlijk bovenaan moeten staan!

  • Randy ten Have
   Randy ten Have zegt:

   Dank voor de opmerking Rob. Deze ga ik bij de volgende uitgave (digitaal zal die eens per x maanden opnieuw gemaakt worden) corrigeren.

   Randy (PH4X)
   Secretaris PR Commissie.
   VERON

   • Rob Peeters PA0RPA
    Rob Peeters PA0RPA zegt:

    Hallo Randy,
    Repeater PI3BOZ gebruikt 88.5 Hz. als subtoon i.p.v. de door ” jullie” ( VERON) ” voorgeschreven 71.9 Hz. Dit heeft een duidelijke reden : de laagste subtonen ( onder de 88.5 Hz. ) veroorzaken een te lange ” opschakeltijd” voor spraak. Daarom hebben wij met opzet deze toon gekozen. Bovendien hebben wij in West-Brabant meer ” associaties” met Zeeland en Rotterdam ( 88.5 Hz. ). Misschien kan de VERON eens over dit technische aspect nadenken ? ( In Vlaanderen wordt ook bijv. 131.7 Hz. gebruikt.
    Misschien daarom wel slim om de scheidingslijn op het kaartje aan te passen ??
    Groeten,
    Rob
    PA0RPA
    (Beheerder PI1,2,3,6 BOZ )

 2. Ron
  Ron zegt:

  Apart dat PI3ZDM er nog instaat…

  Is al maanden niet actief /en komt ook niet meer terug vanwege nwe rptr beperkingen enzo..

  • Rob
   Rob zegt:

   Tja karakteristiek voor dit soort lijstjes is dat ze nooit helemaal kloppen.
   Het is al moeilijk genoeg om een dynamisch aanpasbaar lijstje (op een website) helemaal actueel te houden (op de Veron website staat onder Naslag ook een andere lijst van repeaters, en daar staan ook fouten in), en als men dan gaat beginnen met “eens in de paar maanden een repeaterkaart maken” en die dan meteen weer definitief is als ie op de site staat dan weet je zeker dat het mis gaat.

   Het is natuurlijk wel mogelijk om die repeaterkaart gewoon dynamisch te genereren uit de op dat moment actuele database zodat je in ieder geval foutjes meteen kunt herstellen.
   Leuk klusje voor iemand die zijn favoriete website programmeeromgeving eens wil oefenen.

   • PH4X
    PH4X zegt:

    Het real-time genereren van kaartjes staat op de todo-lijst Rob. Dit is een van de 38 verbeterpunten maar moet er uiteindelijk wel komen. Wat regels Bash en Imagemagick kloppen…

  • PH4X
   PH4X zegt:

   PI3ZDM heeft nog gewoon een ATOF. Ik zal eens kijken of deze in het overzicht van 9 januari jl. nog actief staat. De laatste update van AT is nog niet verwerkt.

 3. Jurgen
  Jurgen zegt:

  Ik maak al een poosje gebruik van het kaartje. Zeer handig van de VERON!

  En ach, als het niet up2date is, boeie Ik ben slim genoeg om CTCSS code te scannen en repeater frequentie paar uit te vogelen mocht dat niet kloppen. Als je dat niet kan, tja 🙁

Reacties zijn gesloten.