PA146EU actief tijdens IOTA weekend

Volgend weekend, op zaterdag 28 en zondag 29 juli a.s., vindt het IOTA-weekend plaats. IOTA staat voor Islands on the Air en is een programma waarbij verschillende eilanden geactiveerd worden. Iedere eilandgroep heeft zijn eigen IOTA referentie. In Nederland is dat EU-038 voor de Waddeneilanden en EU-146 voor Schouwen-Duiveland. Vanaf dat laatste eiland zal een groep zendamateurs actief zijn met de roepletters PA146EU.

Om certificaten aan te vragen voor het IOTA-programma is altijd een papieren QSL-kaart vereist. De enige uitzondering hierop zijn verbindingen die gemaakt (en bevestigd) zijn tijdens het IOTA weekend dat altijd het laatste weekend van juli plaatsvindt. De logrobot zal een crosscheck uitvoeren om te kijken of er een match is. Het is dus belangrijk om je logfile op tijd in te zenden als je een eiland activeert en geen papieren QSL-kaarten verstuurt.

Deze groep zendamateurs die de call PA146EU zal activeren is actief vanaf Zonnemaire en zal een compleet kortegolfstation opbouwen om gedurende de volle 24 uur met meerdere zendamateurs actief te zijn op de banden 80 tot en met 10 meter.

1 antwoord
 1. Hans PE1KWH
  Hans PE1KWH zegt:

  Er zijn zelfs 2 stations actief van EU-146.
  De genoemde groep is frans, de ander is PI4AMF/P.
  Veel succes voor de deelnemers.

  • PETER
   PETER zegt:

   Hoi Hans de genoemde onder PA146EU komt gewoon uit Nederland. Er komen dit jaar nog een paar andere stations uit op EU146. Groet Peter lid PA146EU

Reacties zijn gesloten.