PA2S nieuwe voorzitter DKARS

Tijdens een bijzondere bestuursvergadering van DKARS, die gehouden werd bij de telescoop in Dwingeloo, is Henk Schanssema (PA2S) unaniem benoemd tot voorzitter van de belangenbehartiger. Dat laat DKARS weten op Twitter. DKARS beschikt met het toetreden van Henk weer tot een volledig bestuur. Eerder dit jaar traden ook al drie nieuwe bestuurders aan.

 

7 antwoorden
 1. Ge.
  Ge. zegt:

  Ik wens Henk PA2S veel succes.

  Hopelijk komt hiermee voorlopig ook een einde aan de duiventil in het bestuur van Dkasr: Sinds de oprichting in 2014 is Henk maar liefst het dertiende (!) bestuurslid van de stichting.

  Volgens de statuten worden bestuurders bij Dkars voor een termijn van 4 jaar benoemd. Nu exact vier jaar na oprichting (Dkars is in juli 2014 opgericht) zijn van de oorspronkelijke zeven bestuursleden er nog maar twee over (Peter de Graaf en Jan van Muijlwijk). Vier van de oorspronkelijke bestuursleden zijn voortijdig opgestapt. Bestuurslid Eltje (PA3CEE) is helaas -veel te vroeg- overleden. Ook van de tussentijds benoemde bestuursleden zijn er die voor het verstrijken van hun bestuurstermijn zijn afgehaakt. Gevolg: een bestuur dat in de afgelopen vier jaar continue aan het jojo-en was tussen de 4 en 7 leden.

  Natuurlijk kunnen ‘persoonlijke omstandigheden’ van bestuursleden een reden zijn om een termijn niet vol te maken, maar deze aantallen zijn bizar en geen goed signaal richting de donateurs.

  Het is nu zaak om te laten zien dat het bestuur van Dkars verantwoordelijkheid neemt en er stabiliteit in de tent komt. Je kan namelijk blijven roepen dat bestuurders van de VERON en VRZA te lang ‘op het pluche’ zitten, maar als je je eigen bestuur niet op orde kan houden dan heb je misschien wel een terecht punt maar ook erg weinig recht van spreken.

  Kortom: de eerste taak voor Henk lijkt me duidelijk. Hou je bestuur bij elkaar. Indien nodig wil ik daarvoor best een paar rollen met duct tape sponsoren.

  • Ge.
   Ge. zegt:

   Een half jaar later, uit het Dkars-magazine van januari 2018: “Helaas heeft onze voorzitter Henk Schanssema, PA2S om gezondheidsredenen moeten besluiten om terug te treden als voorzitter van de DKARS. … Om andere moverende redenen heeft helaas ook Joop van Altena, PA3JVA moeten besluiten om niet langer deel uit te maken van het DKARS bestuur.”

   @Henk: gezondheid gaat altijd voor, sterkte!

   Voor de 4 overgebleven bestuursleden van Dkars: ik ben nog steeds bereid om duct tape te sponsoren!

 2. Bernardus
  Bernardus zegt:

  Dat wisselt nogal eens in het bestuur bij Dkars. Het lijkt mij geen stabiele stichting.

 3. jan
  jan zegt:

  Henk, leuk je weer eens tegen te komen, na zo lang!
  Veel suc6 in deze belangrijke functie.
  Mvrgr. Jan PAoPLY

 4. Rob
  Rob zegt:

  Okee, dus bij de VERON is het probleem dat de bestuursleden te lang blijven zitten, en bij DKARS is het probleem dat de bestuursleden te snel wisselen? Wat is dan wel de “goede” termijn voor een bestuurslid volgens de heren deskundigen zeuramateurs?

  • Ge.
   Ge. zegt:

   Het voorstel van Dkars van een bestuursperiode van 4 jaar met maximaal 2x verlenging (dus maximaal 12 jaar) vind ik een prima termijn.

   Net zoals je een maximum termijn verbind aan een bestuurslidmaatschap heb je als bestuurslid m.i. ook een minimum termijn: kies je ervoor om in een bestuur te gaan zitten (en mijn belangen dus te vertegenwoordigen) maak dan in ieder geval ook je benoemingstermijn vol.

Reacties zijn gesloten.