PI2ANH gaat QRT ‘na overleg met AT’

PI2ANHDe Arnhemse UHF-repeater PI2ANH is sinds begin deze maand QRT. Op Twitter laat de beheerder weten dat de repeater ‘na overleg met AT’ uitgezet is. PI2ANH stond tijdelijk in Nijmegen, dit bleek niet in lijn met de afgegeven ATOF voor Arnhem. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de beheerder de repeater om die reden moeten uitschakelen.

Arnhem heeft nu geen eigen repeater meer. Op VHF is er nog wel een repeater actief in Nijmegem, namelijk PI3NYM. Deze zendt uit op 145.7500 MHz.

Inmiddels heeft de beheerder laten weten dat de ATOF per 31 december a.s. toch al verloren was door een nieuwe (nog onbekende) aanvragen. Het loonde de moeite niet om het relais voor die korte tijd terug te verhuizen. Daarom is de ATOF ingetrokken, zodat de nieuwe houder snel van start kan gaan.

14 antwoorden
 1. Michel Versteeg
  Michel Versteeg zegt:

  Dit komt een beetje vreemd op mij over… ik geloof dat een paar Arnhemmers veel moeite hebben gedaan om de repeater weer in Arnhem te krijgen… Jammer!

  • PC5e / Robert
   PC5e / Robert zegt:

   Randy, ik gok dat je je dag niet had en/of net even mis geklikt hebt. 😉 Want iemand een permaban geven omdat’ie iets van een verleden/.tijd/toekomstige tijd oepsje schrijft lijkt me wat overtrokken. Juul had dat wellicht niet hoeven schrijven, maar dat had ook anders gecommuniceerd kunnen worden, toch?

   Is het wel jouw manier van modereren, dan is dat zo. Maar wellicht is het gewoon een foutje in de haast van de dag. Gebeurt mij ook wel eens als moderator op een aantal fora. En er is dan niks ergs aan om dat te corrigeren en eventueel sorry te zeggen.

   Met de beste bedoelingen, Robert/PC5E

 2. Menno Burg
  Menno Burg zegt:

  Nou niet om negatief te doen elke repeater is er eentje natuurlijk… Maar als je een atof heb aangevraagd voor Arnhem en je zet hem vervolgens in Nijmegen zouden er dan ook geen belletjes gaan rinkelen ? ? Let op ieder wijziging van je atof kost je 126 euro als het al niet meer is ondertussen..

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Een ATOF kost 154 euro. Tenzij de locatie met minder dan een kilometer wijzigt. Dan is het 29,-

 3. Rob
  Rob zegt:

  Ik begreep dat het verhaal was dat de locatie in Arnhem niet beschikbaar was ivm een verbouwing daar en dat het onduidelijk was of ze daar nog naar terug konden, en dat de beheerder hem daarom maar in Nijmegen neergezet had.
  Tja dat mag niet zomaar. Ik denk dat hij minimaal contact had moeten opnemen met AT om te vragen of dit OK was en of een aanpassing van de locatie mogelijk was. (dat is nu ook niet altijd mogelijk door regels mbt afstanden, die hopelijk gaan vervallen maar dat is nog niet zover)

  Echter, wat ik niet snap is waarom dit verhaal 2 weken naar dato weer opnieuw wordt opgerakeld. Dat geeft alleen maar weer reacties die toch niks kunnen veranderen aan de situatie.

 4. Tom
  Tom zegt:

  De reden van het QRT gaan van PI2ANH, is dat er een andere partij een vergunningaanvraag bij het AT heeft gedaan. Dit betekend dat na 31 december van dit jaar de vergunning zou aflopen. De inspanningen voor het verhuizen van het relais naar de oorspronkelijke locatie voor zo’n korte periode vond ik het niet waard en heb na overleg met het AT besloten hen te verzoeken de vergunning vervroegd in te trekken. Dat is inmiddels gebeurd en de weg is daarmee nu vrij voor de nieuwe aanvrager.

 5. Eelco
  Eelco zegt:

  Nijmegen heeft toch ook nog 70 cm repeater? Wel een beetje raar dat je in 1 stad dan 2 70cm repeaters hebt staan.

  • Cees
   Cees zegt:

   Misschien raar als je denkt dat een repeater er is om infrastructuur te garanderen. Feitelijk is een repeater een individueel experiment. Als meer amateurs dat experiment willen doen zouden die m.i. de gelegenheid moeten krijgen, al staan er dan tien repeaters in dezelfde band dicht bij elkaar (dat trouwens mogerlijk weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengt)

 6. PD0MV
  PD0MV zegt:

  Misschien bestaat er een mogelijkheid om Coversity uit te bereiden, beetje verspreid over NL, waarom kom ik op dit idee. Zo kunje met aantal repeaters die NL rijk is ze allemaal mogelijk aan elkaar koppelen zodat ze allemaal tegelijk technisch gezien fungeren als 1 repeater.
  Bijv.
  PI2NL basis
  PI3NL basis

  Alle anderen repeaters zien als opstap punt.

  Misschien beetje complex, maar zo heb je geheel dekking mogelijk over heel NL inclusief wadden eilanden.

  ( wie het als onzin beschouwd, prima geen probleem) ik probeer alleen maar ideeën aan te dragen, wat er dan vervolgens mee gebeurd is aan hen die er iets mee willen ja of de nee.

 7. Will PD1TW
  Will PD1TW zegt:

  @Eelco de 70cm repeater van Nijmegen is meen ik uitgevallen, op die plaats is vervolgens de 70cm repeater van Arnhem geplaatst.

  In Nijmegen is enkel NOS nog actief, verder niets meer bij mijn weten als 70cm repeater.

Reacties zijn gesloten.