Berichten

VRZA afdeling Helderland in nieuw jasje

bunkerhuisDe VRZA afdeling heeft een nieuw jasje. Zowel online, waar de website van de VRZA-afdeling is ontwikkeld door de ICT-werkgroep van de landelijke VRZA, maar ook het onderkomen van de vereniging is na maanden hard werken vernieuwd.

Voortaan huist de vereniging in het voormalige bunkerhuisje in Den Helder. Vorig weekend is de aftrap gegeven tijdens de PACC-contest, waarbij leden van de afdeling het hele weekend actief zijn geweest. Ook tijdens andere contesten, met name op VHF en UHF zal de club voortaan actief zijn.

Lees meer

Verhuisvergoeding voor zendamateurs

bunkerhuisDe VRZA in Den Helder krijgt een nieuw clubgebouw. De gemeente gaat daarbij ook de verhuiskosten vergoeden tot 10.000 euro. Dat schrijft de website denhelderactueel.nl.

De Helderse zendamateurs waren al langer op zoek naar een eigen ruimte na het verlaten van het oude clubhonk. Eerder werd al geopperd om intrek te nemen in een oude leegstaande brandweerwoning. Nu een jaar later zijn de gesprekken op gang gekomen en hoopt de vereniging dat er snel duidelijkheid ontstaat over de (on)mogelijkheden.

Lees meer

Bunker als nieuw VRZA-clubhonk

bunkerhuisEen voormalige bunker in Den Helder wordt sinds kort niet meer bewoond. Omdat deze bunker zich binnen de geluid cirkel van vliegveld De Kooy bevindt, kan de gemeente nieuwe bewoning ook niet toestaan.

Slopen leek de optie die over was, totdat de VRZA afdeling Helderland (PI4ADH) van het verhaal hoorde. Zij zocht contact met de wethouder die mogelijkheden ziet om de club zendamateurs een clubhuis te gunnen. Dat schijft denhelderactueel.nl.

Lees meer

Zendamateurs actief tijdens Sail 2013

Sail_2013Van 20 tot en met 23 juni a.s. vindt Sail 2013 plaats in Den Helder. Dit jaar bestaat de Koninklijke Marine ook nog eens 525 jaar. Reden om voor de VRZA afdeling in Den Helder een special event station in de lucht te brengen met de naam PG2013SAIL. Zij zullen uitzendingen verzorgen vanaf het evenemententerrein en dus goed zichtbaar zijn voor publiek en belangstellenden. Want naast de hobby bieden zendamateurs de mogelijkheid om inzicht te geven in de mogelijkheden die radiocommunicatie te bieden heeft. Niet alleen als hobby, maar ook zeker als enig communicatiemiddel voor de scheepvaart.

“Een eerste versie van een draaiboek is inmiddels opgesteld. Er is nauw contact met de organisatie van SAIL, welke toegevoegde waarde ziet in onze aanwezigheid”, zo valt te lezen op de website van PI4ADH. “Voor het publiek kunnen we, naast promotie voor SAIL, mooi inzicht geven in hoe de radiocommunicatie in de nautische wereld zich heeft geëvolueerd van morse tot moderne digitale technieken.”