Repeaterlijst Icom verre van actueel

ICOM-logoBezitters van de nieuwe Icom IC-5100 komen bedrogen uit, wanneer zij de D-star repeaterlijst van de Japanse fabrikant inladen om snel van start te gaan.

De meeste Nederlandse D-star repeaters in de lijst bestaan niet meer of hebben de verkeerde frequentie. De software kan dan ook uitsluitend als hulpmiddel gezien worden om snel van start te kunnen gaan.

Het is niet bekend welke bron Icom gebruikt heeft om de data te vergaren.

11 antwoorden
  • PH4X
   PH4X zegt:

   Voor de analoge repeaters en DMR wel. D-star blijft erg moeilijk omdat niet alle repeaters werkzaam zijn.

 1. PD1ZON
  PD1ZON zegt:

  Verbaast me niets van een bedrijf dat geen Nederlandse handleidingen levert, bij hun aparatuur.
  Nu kun je zeggen een zendamateur kan toch wel wat Engels lezen, ja inderdaad de meeste wel maar het gaat me om een bepaalde misplaatse houding ten opzichte van de consument.

  • Randy
   Randy zegt:

   Het is aan de importeur of (eind)leverancier om voor een handleiding te zorgen. Niet de fabrikant. Alle Nederlandse leveranciers die ik ken, kunnen een Nederlandstalige handleiding (na)leveren van importeur Acom.

    • Marcus
     Marcus zegt:

     Voor de goede orde; het is niet verplicht om Nederlandse handleidingen bij dit soort apparatuur te leveren. Een Engelse volstaat volgens de wet. Kenwood heeft overal een Nederlandse handleiding bij, Icom (Amcom) ten grote delen en Yaesu totaal niets.

 2. Douwe
  Douwe zegt:

  Bericht klopt helemaal, schandalig van Icom Japan, dat ze geen dagelijkse update list kunnen maken van de 130 D-Star repeaters/hotspots in Nederland.

  DMR het nieuwe D-Star, is veel beter.
  Na het aanzetten van je setje, gaat alles vol automatisch, geen updates nodig..

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   Icom is helemaal niet verantwoordelijk voor dit soort informatie. Mooi dat het met DMR werkt, nieuwe techniek is vaak vooruitstrevender.

   Ik zie het al voor me dat ik iemand moet gaan lastig vallen omdat de repeaterlijst op 2 of 70 gewijzigd is. Hee Kenwood, Wat zijn jullie toch een stel kneuzen! Oh en Yaesu — ballentoko: mijn list klopt niet>

   Ik snap het allemaal niet zo. Alsof iedereen te lui en te lam is om wat te doen cq te bedenken dat ze zelf ook verantwoordelijkheden hebben.

   En ja, nogmaals mooi dat het met DMR wel werkt. Maar DMR en D-STAR hebben nu eenmaal andere leeftijden.

 3. Henk Vos
  Henk Vos zegt:

  Contact gehad met de firma Acom voor een nederlandstalige handleiding voor een IC-7410 deze is nog steeds niet verkrijgbaar: wachten we toch nog even!!! de IC-7410 word pas 3 jaar door ze uitgeleverd.
  Groeten
  PD5HV

 4. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  Als ik een apparaat heb zonder Engelse handleiding, zou ik heel ongelukkig zijn.
  Ik zie het probleem eigenlijk ook niet zo. Zo moeilijk zijn de termen nu ook weer niet. Nog sterker — je leert er wat van! Ergo, probeer er iets positiefs uit te halen.

Reacties zijn gesloten.