Ruim 17.000 bezoekers in Friedrichshafen

HAMRADIORuim 17.000 bezoekers brachten afgelopen weekend een bezoek aan de Hamradio beurs die in Friedrichshafen plaatsvond. Onder hen ook honderden Nederlanders die naar het Zuidelijkste puntje in Duitsland afgezakt waren. Op de beurs waren bijna 200 handelaren uit 36 verschillende landen actief.

De beurs viel dit jaar voor de 4e keer samen met Maker Fair, waar creatievelingen actief waren met 3D-printers, microcontrollers en robots. Een goede aanvulling van onze hobby die ook onder zendamateurs op veel belangstelling kom rekenen.

Onder de Nederlandse bezoekers was ook de VERON vertegenwoordigd na een jaar van afwezigheid. Met een nieuw concept werd een stand neergezet en QSL-kaarten uitgewisseld met diverse andere aanwezigen. Daarmee heeft de vereniging invulling gegeven aan een VR-voorstel van de afdeling Twente, om op een andere manier aanwezig te zijn op deze beurs.
Op regionaal niveau zijn diverse amateurs van de afdeling Twente en Amersfoort in groepsverband naar Hamradio gegaan. De website veronamersfoort.nl laat een verslag van enkele bezoekers lezen.

Onder de presentaties was er ook vertegenwoordiging vanuit Nederland. Rudy (PD0ZRY) en Wijnand (PD0MZ) stonden als lid van het BrandMeister team in de stand en gaf een presentatie over het nieuwe dashboard dat gebouwd is. Hiermee kan realtime de activiteit in het DMR-netwerk bekeken worden.

Volgend jaar zal de beurs in Friedrichshafen later plaatsvinden, namelijk van 14 tot 16 juli 2017. Meer informatie is te vinden op de website hamradio-friedrichshafen.de.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!