CQ-PA juni 2016 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het juninummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 38-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • Special Event Station PA100FDM
  • Uit de bestuursschack
  • Zomerstop PI4VRZ/A
  • Museum Jan Corver (tijdelijk) gesloten
  • Goed luisteren: Tips & tricks bij het gebruik van moderne zendontvangers
  • Een verslag van de examens in mei
  • `Foute Examen Vragen’ door PA9JOO/P
  • Liefst 8 bijdragen van Hamnieuws.nl 🙂

Beste VRZA’ers,

Veel amateurs hebben ongetwijfeld gebruik gemaakt van de mooie condities op VHF/UHF die we onlangs hadden. Zelfs de buienradar was van slag: Boven de Noordzee hing een enorm buien gebied dat toevallig ook de kustlijnen volgde. Mijn facebook-feed liet allerlei posts en filmpjes zien van amateurs die de mooiste verbindingen maakten, bijvoorbeeld een simplex QSO tussen 2 mobiele stations in UK en NL. De laatste keer dat ik dergelijke condities heb meegemaakt is ondertussen een behoorlijk aantal jaren geleden. Hopelijk maken we nog meer leuke condities mee deze zomer.

Het is inmiddels juni en dat betekent dat de vakantieperiode er weer aan komt. We hebben gelukkig al wat mooie warme dagen gehad, maar ook erg veel regen. Ik hoop dat de wateroverlast u bespaard is gebleven zodat u onbezorgd op vakantie kunt. Omdat ook de redactie graag op vakantie gaat, zal de volgende CQ-PA zoals ieder jaar als gecombineerd juli/augustus nummer verschijnen, dit jaar op 30 juli. Heeft u of weet u iets leuks voor publicatie in de CQ-PA? Deel uw ervaring, knutselproject of andere belevenis met de redactie zodat we gezamenlijk een leuke en interessante CQ-PA kunnen blijven maken: redactie@cq-pa.nl.

Deze maand vindt de beroemde HAM RADIO in Friedrichshafen plaats van 24 t/m 26 juni. Dit evenement nabij de Bodensee trekt al jaren lang vele bezoekers uit heel Europa en daarbuiten. Een bezoek is zeker de moeite waard, maar de hotels zullen waarschijnlijk al enige weken/maanden van tevoren volgeboekt zijn. www.hamradio-friedrichshafen.de.

Ik wens u (alvast) een prettige vakantie en hoop op vele goede condities.

73,
Floris PA1FW
Voorzitter VRZA