Berichten

BES-eilanden actief tijdens PACC 2014

State_Coat_of_Arms_of_the_NetherlandsZendamateurs op de BES-eilanden, Bonaire (PJ4), Sint Eustatius (PJ5) en Saba (PJ6), zullen dit weekend uit protest meedoen met de PACC-contest en CN als exchange geven, hetgeen voor Caribisch Nederland staat.

Sinds 10-10-2010 maken deze eilanden namelijk deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden maar binnen de PACC-contest is nog steeds geen plek voor deze  Nederlandse zendamateurs.

Lees meer

BES-eilanden en de PACC-contest

State_Coat_of_Arms_of_the_NetherlandsTijdens de Veron HF-dag die onlangs in Apeldoorn gehouden werd kwam er een interessante vraag vanuit de zaal. Remco den Besten (PA3FYM) stelde de vraag hoe we omgaan met deelnemers uit Bonaire, Sint Eustatius en Saba, kortweg de BES-eilanden. Sinds 10 oktober 2010 zijn deze eilanden immers onderdeel van het land Nederland, dat weer onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden.

Dit voorstel is al eerder besproken binnen de Veron. Als we terug gaan naar de Verenigings Raad in 2011 zien we dat afdeling A08 (Utrecht e.o.) het onderwerp ook al op de agenda gezet heeft.

Lees meer