BES-eilanden actief tijdens PACC 2014

State_Coat_of_Arms_of_the_NetherlandsZendamateurs op de BES-eilanden, Bonaire (PJ4), Sint Eustatius (PJ5) en Saba (PJ6), zullen dit weekend uit protest meedoen met de PACC-contest en CN als exchange geven, hetgeen voor Caribisch Nederland staat.

Sinds 10-10-2010 maken deze eilanden namelijk deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden maar binnen de PACC-contest is nog steeds geen plek voor deze  Nederlandse zendamateurs.

Een verzoek van afdeling A08 tijdens de VerenigingsRaad van de VERON in 2011 is door het bestuur van de vereniging afgewezen met als motivatie dat dit het karakter van de contest teveel zou veranderen. Leden hebben dit overgenomen. Ook een verzoek bij de organisatie door enkele zendamateurs van de BES-eilanden is later afgewezen.

Bij Franse contesten mogen de overzeese gebieden zoals Guadeloupe en Martinique gewoon meedoen met de wedstrijden die door de Franse REF georganiseerd worden.

Tijdens de contest zullen in ieder geval 4 zendamateurs vanaf de Caribische eilanden meedoen met de PACC contest en op deze ludieke manier aandacht vragen om hun bijzondere status.

7 antwoorden
 1. Anne Mak
  Anne Mak zegt:

  Ik doe uit protest niet mee dit jaar. Als de BES eilanden er niet bijhoren is het geen complete contest dus heeft het voor mij geen waarde,

  Gr. Anne PB1A

 2. Jelle
  Jelle zegt:

  Waardeloze actie….Door het doordrammen van een standpunt gaan ze een hoop contesters benadelen. Als je dom bent ga je CN loggen. Zoals voor elke wedstrijd gelden er regels en zo ook voor de PACC waar je aan te houden hebt. Ben je het er niet mee eens moet je lekker wat anders gaan doen. Jelle PD4DX

 3. Steef Put
  Steef Put zegt:

  De discussie is al eindeloos gevoerd.
  Er is al vele malen over gediscussieerd, gemaild, vergaderd, over gestemd en zo voort.
  Er is een wel overwogen beslissing bij meerderheid genomen.

 4. Stan PA8C
  Stan PA8C zegt:

  Wilt u die informatie waarop de beslissing genomen is dan delen met anderen? Het lijkt mij om communicatieve redenen belangrijk de onderbouwing van de PACC commissie te kennen. Tot op heden heb ik die onderbouwing nog niet vernomen en kan ik dus ook geen waardering daarvoor opbrengen. Ik ben in afwachting ….

 5. Adriaan Brillie
  Adriaan Brillie zegt:

  Natuurlijk behoren de BES landen tot de PACC, Alleen men is bang dat ze meer punten winnen dan de rest van ons. Het kost ook wat om een beker op te sturen naar de BES 😉

  Groter is het probleem dat de WPX RTTY de meeste DX stations van de PACC wegtrekken. Er zou veel meer te werken zijn als de PACC niet in dit weekend zou zitten.

  Natuurlijk is elk weekend bezet. En er zijn altijd wel redenen te bedenken waarom men niet naar een beter weekend zou kunnen gaan, voor meer aanbod. En ook meer deelnemers.

  Je moet de veranderingen ook maar aandurven.

Reacties zijn gesloten.