Scoop-crew werkt in de Gerbrandytoren

De mannen van de repeater hebben het afgelopen weekend weer diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de opstelpunten in de Gerbrandytoren. Dat valt te lezen op de website van de Hobbyscoop. Zo is er een aanvang gemaakt om PI6ATV weer in de lucht te krijgen. Hiervoor moest een glasvezelkabel gelegd worden van de mastcabine op 220 meter hoogte naar de 20e etage op 80-meter hoogte, waar de apparatuur opgesteld staat.

Daarnaast is PI3UTR van een nieuw filter voorzien. Sinds deze terug geplaatst is trad er op zondagen intermodulatie op met een nabij gelegen kerkzender. De enige preek die nu nog te horen zal zijn op PI3UTR is de uitzending van PA0ETE op de vrijdagavond om 23.00 uur. 😉

Daarnaast is het 1e HAMNET accesspoint weer geactiveerd. Er is gekozen voor de sector Noord-Oost. Wanneer een nieuwe managed (POE) switch voorhanden is, zullen de andere sectoren volgen. Ook is de permanente stroomaansluiting, gesponsord door de VRZA, in gebruik genomen.

Meer informatie: hobbyscoop.nl.

5 antwoorden
 1. Koos van den Hout PE4KH
  Koos van den Hout PE4KH zegt:

  Ik vind het zeer dapper om met deze temperaturen bezig te zijn op die hoogte. Ook al is er misschien niet aan de buitenkant gewerkt verwacht ik dat het binnen niet al te veel warmer is, hooguit een stuk minder tochtig.

 2. Renny de Leeuw PE1ASH
  Renny de Leeuw PE1ASH zegt:

  Het zou fijn zijn als PI6ATV weer operationeel zou zijn, erg veel ATV ers missen de omzetter.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Daar wordt hard aan gewerkt. Voor het einde van het jaar zijn de nieuwe antennebeugels klaar. Er zijn nieuwe slotantennes gemaakt voor 23, 13, 6 en 3cm (en zelfs 1,2cm dus je krijgt een bijna dedicated ingang). Voor de 3cm band heb ik nog een LNC met waveguide aansluiting gedoneerd.Dan nog het transport van boven naar beneden: de fiber ligt erin. Het is enkel nog pigtails aanzetten en dan kan daarmee getest worden. Work in progress dus, Renny.

Reacties zijn gesloten.