Toch video tijdens Ballonvossenjacht

ballonvossenjachtHet was even spannend de laatste dagen. Kon de organisatie van de Ballonvossen-jacht nu wel of geen ATV zender aan de sonde hangen. Vorig jaar was de frequentieruimte aan èèn gebruiker vergund, dit jaar zijn er maar liefst vier primaire gebruikers met een vergunning voor (delen van) de 13cm band. De ATV zender in de ballon werkt op 2330 MHz, een standaard frequentie die vaak in de zendbeperkingen terug komt.

Deze week kwam er duidelijkheid. Organisatie, de frequentie-coördinator van Agentschap Telecomen de primaire gebruikers zijn gezamenlijk tot een goede oplossing gekomen om toch een camera en ATV-zender in de sonde omhoog te brengen tijdens de 36e Ballonvossenjacht die komende zondag plaats vind.

Naast beelden vanuit de ballon zullen er ook beelden uitgezonden worden vanuit het commandocentrum dat opgebouwd wordt in de Radiokelder van PI4RCG te Hilversum, waar bezoekers overigens welkom zijn om een kijkje te nemen.

Meer informatie over de Ballonvossenjacht en hoe deel te nemen is te vinden op de website ballonvossenjacht.nl.

2 antwoorden
 1. Ad
  Ad zegt:

  Chapo voor het AT dat zij ondanks de vele primaire gebruikers op 13cm toch de grote wens van de amateurs tijdens de ballonvossenjacht ATV te hebben kunnen verwezelijken
  73 de PA3EDE

  • PH4X
   PH4X zegt:

   De ATV-zender in de sonde werkt sinds vorig jaar op 1252 MHz, dus de 23cm band. Dit (mede) door de vele zendbeperkingen. Maar de ATV-ers kunnen wel blij zijn, want dit weekend (vandaag 12.00 tot morgen 18.00) vindt er ook een grote ATV-contest plaats in Europa.

Reacties zijn gesloten.