Derde uitgave DKARS-magazine

dkars-logoVandaag zal DKARS met de derde uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine vandaag in de mailbox kunnen verwachten. Vrijdag op zaterdagnacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

De derde uitgave van het digitale blad bevat 49 pagina’s, bijna een verdubbeling van de eerste uitgave. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de derde uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

 • Whisky Oscar “Wereld Omroepers”
 • HAM interview: Bob Heil, K9EID
 • PE1KQP’s Projecten Pagina
 • Roundup of Software Defined Radios
 • Een gehandicapte zendamateur vertelt
 • VHF Expeditie naar Macedonië
 • ESD veilige SMD inspectie- en soldeer werkplek
 • Een omgekeerde DX-peditie

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:
Het september Magazine verschijnt nu al drie weken na het augustus nummer, dit doen we om zodoende het blad voor de nieuwe maand aan het eind van de maand ervoor uit te geven. En uiteraard is het ook een feit dat we momenteel veel te melden hebben en gelukkig ook veel kopij ontvangen uiteraard.

In het vorige nummer was te lezen dat de stichting nu een feit is en dat betekent dat we inmiddels ook over een bankrekening beschikken. De vele donateurs die zich al hebben aangemeld hebben dat inmiddels ook vast kunnen stellen doordat wij hen gemeld hebben op welk nummer ze hun donatie kwijt kunnen. In dit nummer is ook te lezen dat de website geheel vernieuwd is (op 7 september) en daarmee is deze een stuk informatiever en interactiever geworden.

De DKARS wenst een transparante stichting te zijn en mede om die reden staan ook de statuten van DKARS on-line zodat een ieder kan vast stellen wat onze officiële doelstellingen zijn. De komende tijd hoopt de DKARS ook stukje bij beetje die doelstellingen uit te gaan voeren en hoe ondemocratisch een stichting ook mag zijn, iedereen kan zelf zijn of haar conclusie trekken of wij (blijven) doen wat we beloven.

Het augustus Magazine zorgde wederom voor een stortvloed aan positieve reacties, kopij en ideeën in de mailbox en dat geeft kennelijk aan dat de DKARS op de goede weg zit. En waar het allereerste nummer al door circa 3.000 mensen is gelezen zagen we nu binnen een paar dagen al meer dan 4.000 lezers! Aan een gratis blad dat per PDF verschijnt is kennelijk toch behoefte zo stellen we hiermee vast.

Nu de vakantieperiode weer voorbij is zullen meer en meer mensen weer aan de knutsel gaan en ook dit Magazine probeert daar een bijdrage aan te leveren en heb je zelf nog iets leuks op hobby gebied te melden, laat het ons weten a.u.b.!

Er begint inmiddels ook langzaam wat meer structuur in het Magazine te komen er ontstaan meer en meer vaste rubrieken en daarmee ook meer en meer continuïteit. Maar mis je nog bepaalde onderwerpen of rubrieken, schroom niet, meldt het ons of lever de kopij zelf aan, zoals al eerder vermeld, een stukje aanleveren kan heel laagdrempelig, een mailtje met wat losse foto’s of plaatjes is al voldoende!

Tot slot over de verschijningsdatum van de komende editie: het october nummer verschijnt op 2 oktober voor onze donateurs en op 4 oktober voor iedereen op de mailinglijst en als download op de site, inzending voor deze uitgave kan tot en met 27 september! Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl

73’s de Peter de Graaf
PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.

2 antwoorden
 1. Andre ph5c
  Andre ph5c zegt:

  leuk blad, hier kan de veron met zijn elektron nog eens een voorbeeld van nemen!!!!!!

 2. Wim
  Wim zegt:

  Zes uitroeptekens, daar word ik doof van, als elk uitroepteken 10 dB harder schreeuwen betekent, en dat is toch wel het minste wat je van een “!” mag verwachten.

  Ik ben geen Veron LID, maar toch maar 60 jaar afwachten of ze het ook 60 jaar volhouden.

  12000 “zendamateurs” richten elk een vereniging 0f zoiets op met 1 LID is de limiet..

Reacties zijn gesloten.