V2000 radialenkit voor 6-meter

diamond_logoVele zendamateurs zullen hem op het dak hebben staan: de V2000 vertikale driebands antenne voor 50 Mhz, 145 Mhz en 430 Mhz. Deze vertikale antenne heeft een lengte van circa 2,5 meter en bevat drie radialen.

Een van deze radialen bevat een spoel en is duidelijk voor de 6-meter band gemaakt. Het nadeel: De vertikale antenne is geen ideale rondstraler maar een gevouwen dipool voor de 6-meter band.

Om de ideale rondstraler te maken voor de 6-meter band zul je zelf geschikte radialen moeten maken. Niet iedere zendamateur is even handig of heeft de beschikking over de juiste materialen. Nieuw in de webshop van Wimo.de is een kant en klare radialenkit voor de (Diamond) V2000 antenne.

Het voordeel van deze kit is dat de radialen de volle (1/4) golflengte hebben, dus er zijn geen verliezen in spoelen die de antenne ook nog eens spalbandiger maken. De prijs van de set is 25 euro en bestellen kan online.

5 antwoorden
  1. Richard PD3RFR
    Richard PD3RFR zegt:

    Ik zie ook dat ze losse onderdelen leveren 🙂 Kan ik eindelijk weer eens 3 radialen aan mijn X50 maken i.p.v. 2.. en dat voor € 6,50.. Bedankt voor de tip!

Reacties zijn gesloten.