Berichten

Oost-Duitse roepletters tijdelijk terug

Komend weekend vindt de World Radiosport Team Championship (WRTC) plaats. Dit is een contest die ééns per 4 jaar gehouden wordt en waar enkel de beste stations op uitnodiging aan mee mogen doen. Kwalificatie is mogelijk door tijdens de grotere contesten in de voorafgaande jaren bij de topscoorders per regio te horen. Meer daarover is op de WRTC website te lezen.

Dit jaar wordt de WRTC door Duitsland georganiseerd. Alle stations hebben een soortgelijke omgeving gekregen en werken met eenzelfde (antenne)systeem, zodat er een gelijk speelveld ontstaat. De Duitse toezichthouder Bundesnetzagentur heeft de roepletterreeks Y2A-Y9Z beschikbaar gesteld. Deze roepletters werden voorheen gebruikt in de tijd dat Oost-Duitsland nog bestond.

De contest der contesten: WRTC

wrtc2014Als Nederlands contest-station zijn we doorgaans maar eens per jaar interessant voor deelnemers van buiten Nederland. En dat is tijdens de PACC-contest. De top 3 wordt echter bijna altijd bepaald door dezelfde stations. Vol trots zie je filmpjes met eindtrappen van een kilowatt op vol vermogen en grote antenneparken. Maar wat als ieder station gelijk zou zijn en het aankomt op de ervaring van de operators? Dat is waar het om gaat tijdens de World Radiosport Team Contest (WRTC).

Lees meer