31 Geslaagden tijdens examens Veldhoven

Deze week deden 26 kandidaten om 13.00 uur het F-examen in Veldhoven. Hiervan slaagden er 14 ofwel 53,8 %. Om 15.15 uur was de examenzaal aardig gevuld met 21 kandidaten voor het N-examen. Hiervan slaagden er 17, ofwel 80,9 %. Een mooi aantal en voor een N-examen ook een normaal percentage geslaagden.

Deze opgave is uiteraard nog onder het voorbehoud van goedkeuring van de examens door Agentschap Telecom. Het kan enkele weken duren voordat de Stichting Radio Examens de vaststellingsbrief van Agentschap Telecom ontvangt en wij de kandidaten op de hoogte kunnen brengen van de uitslag.

Wachten op de uitslag
Veel kandidaten vragen zich af waarom het lang duurt voor de uitslag verwerkt is bij Agentschap Telecom. Secretaris Henk Vrolijk van SRE geeft hier een toelichting op.

Agentschap Telecom ontvangt van de Stichting Radio Examens binnen twee dagen de scores van de deelnemers en het vereiste ‘Rapport van Bevindingen’.
AT gaat van elke geslaagde, via de gemeentelijke basisadministratie, na of de persoonsgegevens kloppen. Daarna worden deze gegevens ‘klaargezet’ in het gebruikersregister, zodat de software van het register een geslaagde, die voor het eerst inlogt, ook als zodanig herkent. Inloggen in het gebruikersregister voordat de herkenning gegevens zijn ingevoerd heeft geen zin.
Dit invoerproces duurt meestal enkele weken, afhankelijk van het aantal deelnemers en van andere (maritieme) examens waar men bij AT ook veel werk aan heeft. Als de gegevens zijn ingevoerd en er geen fouten zijn geconstateerd en als de SRE ook de juiste procedure blijkt te hebben bewandeld, worden de examens officieel ‘vastgesteld’. De SRE ontvangt dan de ‘vaststellingsbrief’ van AT. Wij sturen dan aan iedereen een mailtje dat de vaststelling is ontvangen en dat de brieven met de uitslag er aan komen. Degenen die zeker weten dat ze geslaagd zijn, kunnen dan al inloggen.
De brieven met de uitslag worden zo snel mogelijk na ontvangst van de vaststelling verzonden. Voor de geslaagden zit er ook het certificaat van de SRE bij.”

Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl.

11 antwoorden
 1. MPX
  MPX zegt:

  Waarom geven ze N niet helemaal cadeau eigenlijk?
  En nu niet gaan mekkeren, als ik gemekker wil horen koop ik wel een geit 🙂

  • Thom
   Thom zegt:

   MPX, het opmerkelijke is dat jij geen gemekker wilt, maar er wel als de kippen bij bent om gemekker (of gekakel) uit te lokken met de reacties die je plaatst. Erg tegenstrijdig… Wat was nou je doel van je post, behalve provoceren?

   Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!

   • Peter
    Peter zegt:

    Spijker… Kop… Raak. Als MPX werkelijk zo tegen vernieuwing is dan hoor je ook op het internet weg te blijven. Besteed die tijd lekker aan het bouwen van een nieuwe buizenbak of het inkopen van extra azijn voor bij het ontbijt.

    • MPX
     MPX zegt:

     Dat is een aanname uwerzijds.
     Als dat zo zou zijn is een geit nadoen een betere optie, om maar iets te noemen.

     • Ray
      Ray zegt:

      Tja, laat ik ook eens aan uw wensen tegemoet komen door wat onzinnigs te mekkeren dacht ik. Normaal bent u hier de mekkeraar 😀

 2. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Alle geslaagden van harte en veel plezier met deze leuke hobby.

 3. PD3HF
  PD3HF zegt:

  MPX: Als N veel moeilijker gemaakt zou worden, waren de banden snel helemaal leeg. Ik heb dankzij mijn N de opstap naar F kunnen maken, afgelopen woensdag in Veldhoven. Als ik niet midden tussen de bestaande amateurs had gezeten, was dat vrijwel onmogelijk geweest. Ik heb geen enkele vooropleiding in die richting (LTS Lasser) en ik had een 3 voor wiskunde.

  De restricties die de N nu heeft, heeft mij wel gepushed verder te gaan. 25 Watt op HF is te weinig en je mag niet meedoen met het QSO op verschillende banden of delen daarvan. Als het goed is, irriteert dat net genoeg om geen N te blijven maar je hebt dan wel al iedereen om je heen om dingen te vragen. Of in mijn geval zelfs een hele studie te volgen. Die uitnodiging had ik niet gekregen als ik toen geen amateur was geweest en ik de info had gemist tijdens de wekelijkse ronde via PI3ZLB.

  Van mij mogen ze het laten zoals het is. Ik heb afgelopen jaar enkele honderden uren in de studie gestoken (DLZA thuis en Frans, PA0VRO elke woensdag in het VERON clubgebouw) en nu weet ik tenminste enigsinds waar het over gaat.

  Maar onder de streep komt het er op neer dat ik dit bericht niet had geschreven als N niet had bestaan. Ahja, ik mag PA3FWM niet vergeten. Die heeft me weer aan het luisteren geholpen met z’n websdr! Geweldig project!

  Dus, N-gelicentieerde: Van harte welkom op de banden! Heb een goeie tijd en maak gebruik van de mogelijkheden die je nu hebt!

  73, PD3HF

 4. Jan-PE1MFS
  Jan-PE1MFS zegt:

  Najaar 1987 Woensdag op examen/ Zaterdag de uitslag op de deurmat (geslaagd)
  Jan PE1MFS.

Reacties zijn gesloten.