3e VERON VHF – UHF – SHF contest

13cm_grid-antenneIn het weekend van 5 en 6 juli a.s. vindt voor de 3e keer de VHF, UHF en SHF contest plaats die georganiseerd wordt door de VERON. Deze contest sluit aan bij contesten in diverse omliggende landen en kan daarom rekenen op veel activiteit op de hogere banden.

Activiteit is er vanaf 50 Mhz. Tijd dus om de beams rond te draaien in Europa. En voor wie geen beam heeft: deelnemen kan ook met een dipool of deltaloop voor bijvoorbeeld de 6-meter band.

De contest duurt van zaterdagmiddag 14.00 uur (UTC) tot zondagmiddag 14.00 uur (UTC) en er is activiteit op alle VHF, UHF en SHF-banden beginnend bij 50 Mhz. Meer dan genoeg kans dus om omliggende landen te werken op de hogere banden, temeer door de condities die mogelijk om de hoek komen kijken door Sporadic E of Tropo door afkoeling ’s avonds.

Zondagmiddag 13.30 uur tijdens de contest op de 2-meter (VHF) band...

Zondagmiddag 13.30 uur tijdens de contest op de 2-meter (VHF) band…

De VERON contest sluit aan op de contest van 29 andere Europese landen en kan rekenen op veel activiteit. Meer informatie is te vinden op de website vhfcontesten.nl.

6 antwoorden
  1. Frank de Wilde
    Frank de Wilde zegt:

    Ach Robert van der Zaal, PA6V een paar km’s gunnen op 6m met een draad dipooltje moet lukken toch, hun signaal moet makkelijk te vinden zijn in Sassenheim 😉 Vanmiddag was ik als operator QRV op 50.130 vanuit JO22GE 😉

  2. Robert van der Zaal
    Robert van der Zaal zegt:

    heb tegenwoordig vaak andere dingen te doen dan radio ’tje spelen, Frank! maar de “goesting” in de diverse hobby’s gaat wel weer een keer terugkomen 🙂

Reacties zijn gesloten.