Agentschap Telecom trekt 229 roepletters in

Agentschap Telecom heeft deze week 229 roepletters ingetrokken. Vermoedelijk heeft de toezichthouder een opschoning in de database gehouden en de licenties van zendamateurs ingetrokken de jaarlijkse kosten voor toezicht á € 31 niet voldaan hebben. De mutatie is uitgevoerd op dinsdag 26 juli jl. en waren een dag later zichtbaar in de database.

Enkele zendamateurs geven echter aan hier niet van op de hoogte te zijn. Staan je roepletters niet meer in het register dan zijn deze mogelijk ingetrokken. Neem dan contact op met Agentschap Telecom.

 

64 antwoorden
 1. Edwin Heuveling
  Edwin Heuveling zegt:

  Als je een keer vergeet te betalen ga ik er van uit dat je eerst een herinnering krijgt toch.
  Ze verwijderen toch niet zomaar een Call lijkt mij.

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   geen idee. maar het is bijna 8 maanden na de inoerdatum… dus ….
   (gegevens komen uit het GBA waar je woont, er zullen ook ongetwijgeld SK’s bij zitten)

   • Roeland Jansen
    Roeland Jansen zegt:

    inmiddels wisten de meesten wel dat er iets met betaling zou zijn. Je bent wel erg passief als je na pak ‘m beet acht maanden (het ging per 01-jan 2016 in..) nog steeds denkt dat er een rekening komt.

    Los van dat alles. Ik denk dat als zoiets fout gegaan is dat dat wel te herstellen is. Voor sommigen vind ik het jammer dat het te herstellen is maar so be it.

    Je hebt rechten mara ook plichten. De meeste mensen snappen dat niet zo goed.

     • John Bakkeren
      John Bakkeren zegt:

      Ik heb mijnrekening in Januari op mijn huidige adres in Ontario Canada ontvangen en betaald. Geen probleem PE1CQE / VA3CQE

  • Ruud Driessen
   Ruud Driessen zegt:

   Dan heb je ook nog HET RECHT om zelf te informeren naar die acceptgirokaart. Er is lang genoeg van te voren aangekondigd dat die ging komen, dat je moest gaan betalen……. 😉

  • Stan Joosen
   Stan Joosen zegt:

   Zo is het maar net!
   Er is ruim van te voren héél duidelijk door jet AT hierover gecommuniceerd. Als je dan toch besluit NIET te betalen dan moet je maar op de blaren zitten. En natuurlijk wél zorgen dat je adres gegevens up to date zijn bij het AT zodat het AT daar de acceptgiro heen heeft kunnen sturen.

  • Ruud Driessen
   Ruud Driessen zegt:

   Yep….klopt helemaal, dus niemand heeft eigenlijk wat te zeiken, of niemand mag eigenlijk zeiken. Eef in ieder geval niet meer zag ik……. 😉

  • Roeland Jansen
   Roeland Jansen zegt:

   de NAW komen uit de GBA. Ik ga er vanuit dat als je verhuist je dat ook zelf aan de gemeente doorgeeft dat je ergens vertrekt en ergens anders komt te wonen… 😉

   • PH4X
    PH4X zegt:

    De GBA-koppeling werkt niet altijd even goed weet ik uit eigen ervaring. Mijn verhuizing van Aalten naar Enschede en twee jaar later van Enschede naar Alkmaar waren ook nooit verwerkt. Eén mailtje naar AT loste dat overigens binnen een dag op.
    Dus het zou zomaar kunnen dat veel ingetrokken roepletters berust zijn op een administratieve fout. Nu deze roepletters op deze site vermeld staan, weten de betrokken amateurs in ieder geval dat ze contact op moeten nemen met Agentschap Telecom. De toezichthouder kan één en ander dan herstellen. Iedereen weer blij.

    • Wim Fournier
     Wim Fournier zegt:

     Mijn verhuizing is ook nog niet door gekomen. Nu kun je zelf ook een correspondentieadres invullen, dus dat heb ik braaf gedaan. Ga ze maandag wel even wakker bellen.

  • Jan Lisman
   Jan Lisman zegt:

   Gefeliciteerd. PA0JAZ krijgt de prijs voor de meest domme en zeker meest nutteloze reactie op dit artikel. (Dat overigens ook zeer verheugend nieuws bevat, maar dat terzijde…)

 2. Emil Berndsen
  Emil Berndsen zegt:

  Boh boh !!! Darom …..eens piraat …………..altijd ……………….titom !!!!!!! En now de 11 meter bak an …..en n paar dikke polka-s …. ow ja .. en de lady is onderweg met de 4 voetter … eem n poar bakkies met groenne knuppels halen …..ik zeg ….bis neachsten mall

 3. Guillaume Klaaysen
  Guillaume Klaaysen zegt:

  Schandelijk jojo beleid van de overheid. Betalen, jaren niet betalen en dan opeens onder een ander voorwensel weer wel betalen gevolgd door sancties. Kosten vind ik niet onredelijk masr beleid wel.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Jaren werd de rekening niet naar de zendamateur verzonden, maar naar de maatschappij. Dat wil zeggen de kosten voor radiozendamateurs en marifonie uit algemene middelen gedekt werd. Daar is natuurlijk ook wel iets van te vinden. De maatschappij die voor jou hobby mag betalen. Wanneer het om een wachtgeldregeling zou gaan bij een verrekkend Tweede Kamerlid dat 1,5 uur lid geweest is, stond de wereld op zijn kop. Nu komt de rekening weer – mijn inziens terecht – bij de zendamateur. En ook nog eens een stuk lager door dan het bedrag dat voorheen betaald moest worden. Dus Agentschap Telecom heeft laten zien efficiënt te kunnen werken.

   • PE1BR
    PE1BR zegt:

    En al die voetbal supporters dan ?
    Daarvoor moet de overheid veel meer geld betalen voor toezicht.
    Het gekke is dat mijn gemeente er ook nog een berg belasting centen achteraan gooit om die clubs in leven te houden.

    • PH4X
     PH4X zegt:

     De Romeinse dichter Juvenalis schreef ooit “Panem et circenses”. Ofwel geef het volk brood en spelen. Een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak. Ik vind daar wel wat van als iemand die he-le-maal niets met voetbaal heeft. En zo zullen er ook mensen zijn (grofweg 99% van de bevolking) die he-le-maal niets met onze hobby heeft. Anderzijds: neem het IQ van een gemiddelde hooligan. Die hoor ik toch liever in het stadion dan op de NOS…

 4. Mark PD0MV
  Mark PD0MV zegt:

  PA7RJ ? wat sneu ! Woont in Zoetermeer als ik mij niet vergis.
  73 de PD0MV

 5. Rob
  Rob zegt:

  Ik herken ook weer een paar Nederlanders woonachtig in het buitenland.
  Een paar jaar geleden werden die ook verwijderd en na protest terug gezet, maar 31 euro is het een aantal kennelijk toch niet waard dus toch maar weer verwijderd.

 6. Rob Vlaardingerbroek
  Rob Vlaardingerbroek zegt:

  De wet op de privacy wordt hier wel heel erg zwaar overtreden.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Rob,

   Er wordt data uit openbare bronnen vergeleken. Niets meer, niets minder. Daarbij worden geen persoonsgegevens verwerkt. Ben je anders van mening en voel je je benadeeld, neem dan contact op, dan zetten ik de huisjurist aan het werk.
   Daarnaast geeft artikel 3 lid 1 Wbp vrijstelling voor journalistieke werken. Het doel van dit artikel: (ex)registratiehouders informeren omdat het niet de 1e keer is dat AT roepletters doorhaalt alvorens betrokkenen te informeren, is daarbij een goede journalistieke afweging om het wél te doen. Daarnaast behoren roepletters tot een station, niet tot een persoon. Immers, iedereen mag uitzenden op het station (onder begeleiding van een persoon). Van persoonsgegevens is m.i. geen sprake en als dat wel zo mag zijn, dan geldt de journalistieke uitzondering Wbp.

   Randy, PH4X
   Redactie

  • Mark PD0MV
   Mark PD0MV zegt:

   Tja tenzij ze aangegeven hebben dat ze in de roepletterlijst opgenomen mogen worden, dat is een apart vakje wat je in de database kunt aanvinken in het register 😉 dus als ze die aangevinkt zouden hebben is wat jij aangeeft dus wellicht niet van toepassing. Als anders blijkt dan idd wel en dan zou men het sieren om een rectificatie door te voeren.

   • Rob
    Rob zegt:

    Er is al lang geen roepletterlijst meer zoals die er vroeger was (roepletters/naam/adres).
    Waar het hier uitsluitend om gaat is de lijst van uitgegeven roepletters die iedereen kan ophalen bij Agentschap Telecom.
    Daar kun je niet apart toestemming voor geven, als je roepletters registreert sta je in die lijst. Maar je naam en adres staan daar niet meer bij.

 7. Ruud PD2RD
  Ruud PD2RD zegt:

  Volgens mij is er iemand heel boos daar in die opname .. nou nou ..

  • Peter
   Peter zegt:

   Ronduit schandalig en niet amateurwaardig. Die amateur heeft heel veel voor zendamateurs kapot gemaakt. Jammer dat hij nog een aantal meelopers heeft die zo dom zijn dat nog niet in te zien.

   • Rob
    Rob zegt:

    Volgens mij is daar iemand aan het zenden zonder de daarvoor benodigde registratie!
    En hij verwijt nogal de ketel dat ie zwart ziet, want al die verhalen die hij vertelt over dingen die hij gaat aanpakken en hoe hij dat gaat doen dat zijn alleen maar fantasieen en leugens.

   • PA1DVA
    PA1DVA zegt:

    Niet alleen schandalig en niet-amateurwaardig, maar ook strafbaar. Ken de context niet, maar als mij dit gezegd werd zou ik zeker aangifte doen… En klagen bij de repeaterbeheerder en AT, want bedreigd via een ingetrokken call…

 8. Bob
  Bob zegt:

  Daar ben ik het helemaal mee eens met PA1DVA hij is nu zonder call met bedreigingen.

Reacties zijn gesloten.