Nu 14.000 uitgegeven roepletters

statisticsVandaag (eigenlijk gisteren) is de 14.000e roepletter door Agentschap Telecom toegewezen aan een zendamateur in Nederland. Dat blijkt uit de dagelijkse statistieken die Hamnieuws genereert op basis van het callbook van Agentschap Telecom.

Het gaat hier niet om het aantal zendamateurs. Dat aantal ligt iets lager omdat PI4, PI5 en PI9-stations ook in het register vermeld staan. Totaal zijn dit er 193 waardoor opgemaakt kan worden dat Nederland momenteel 13.809 geregistreerde zendamateurs telt.

De cijfers (uitgegeven roepletters) laten een lichte stijging van het aantal zendamateurs zien. Een jaar gelden, op 22 april 2014, waren er 13643 uitgegeven roepletters, waarvan 184 PI-stations. Een toename van 2,6 %.

Het overzicht wordt dagelijks om 00.15 uur bijgewerkt op de website van Agentschap Telecom. Roepletters die toegewezen zijn aan relaisstations, bakens en – mochten ze nog bestaan – BBS-stations zijn niet meegenomen in deze lijst.

Gisteren is er één roepletter ingetrokken (PD0PSB) en zijn er vier nieuwe uitgegeven: PD0RUD, PD0SWL, PD1O en PD8EMS.

7 antwoorden
 1. paul
  paul zegt:

  Ga jij je nou maar druk maken om ledenvergadering voorstel #1 ipv grapjes te maken over de reden dat ik de hobby in de wilgen hang.

 2. Eric
  Eric zegt:

  Dat doen we al vele jaren Paul en dat zullen we ook zeker blijven doen. Deze hobby kun je overigens niet aan de wilgen hangen, van de radiobelangstelling kom je echt nooit meer af.

 3. paul
  paul zegt:

  Of voorstel #1 is niet goed gelezen, of selectief geïnterpreteerd.
  Het is in ieder geval niet te beantwoorden met “blijven doen”.

 4. PDØMV
  PDØMV zegt:

  @Eric: Wat paul bedoelt te zeggen is hoogstwaarschijnlijk dat hij zijn antenne in de wilgen gaat hangen 😀 daar kun je een boom tevens erg goed voor gebruiken, niet waar 😉 @Paul: ik maak maar een geintje hoor 😉

  Even offtopic: In de VS heb je ook lui die boomhutten maken best slim bedacht het draad kun je geheel kwijt in de boom, mits het een magnetische loop betreft, anders moet je er nog een boom naast hebben staan 😛

Reacties zijn gesloten.