Alkmaar krijgt DMR repeater

DMRAlkmaar krijgt een DMR repeater. Daarmee komt er ook DMR dekking in de kop van Noord-Holland. Dat laten Lucas (PD0LVS) en Ron (PA4RVS) weten. Een repeater is reeds aangeschaft zodat er begonnen kan worden met de eerste tests.

In de tussentijd zal het definitieve opstelplaats voorbereid worden en voorzien worden van een internet aansluiting, zodat dit LAP gekoppeld kan worden aan de rest van het (inter)nationale netwerk.

De repeater is een Hytera RD985 en zal daarmee aangesloten worden op het Hytera netwerk in Nederland. Inmiddels is dit de 12e DMR repeater waarvan de 9e repeater in het Hytera netwerk. Komende weken worden er diverse teste uitgevoerd en wordt de locatie voorbereid op plaatsing, waarna de ATOF aangevraagd kan worden.

In de lijn boven Alkmaar – Hoorn ontbrak het nog aan dekking, waardoor enkele amateurs in Alkmaar en Den Helder enkel met tropo condities over PI1UTR konden werken. Met de komst van deze repeater zal dat probleem opgelost worden.

3 antwoorden
 1. Kor
  Kor zegt:

  Hoera, ok graag met c4fm, heb net nieuwe YAESU ftm 400 aangeschaft.
  Ben er bijna klaar voor N.

  • redactie
   redactie zegt:

   Een FTM-400 is geschikt voor System Fusion. Niet voor DMR. De DMR-repeater in Alkmaar bestaat inmiddels niet meer. Wel staat er nog een in Obdam. Die moet ook werkbaar zijn. Een System Fusion repeater staat in Hilversum. Als je antenne boven je dak uit komt, dan is die vanaf Alkmaar prima te werken.

Reacties zijn gesloten.