Berichten

Videopresentatie 41e Ballonvossenjacht

Op dinsdag 22 oktober 2019 zal er een videopresentatie plaatsvinden van de 41e Landelijke Ballonvossenjacht die vorig weekend plaatsvond. Zoals gebruikelijk is deze te zien bij Radio Club ’t Gooi in Hilversum, gevestigd aan de Franciscusweg 18.

Te zijn zijn onder andere een gedeelte van de briefing ’s ochtends, het ophalen van de ballon en de problemen die zich hierbij voordeden met de transponder, alsook de route onderweg, de landingsplaats en de uitreiking van de prijzen.

Iedere deelnemer en geïnteresseerde is uitgenodigd om aanwezig te zijn. Hapjes en drankjes zijn ter plekke verkrijgbaar tegen amateur- prijzen.

Van N naar F in 10 weken

Op 20 maart begint er bij PI4RCG, Radio Club ’t Gooi een cursus ‘Van N naar F in 10 weken’. Onder leiding van onder andere PA9JOO/P worden in record-tempo kandidaten klaargestoomd voor het Full examen dat op 24 mei a.s. in Vlaardingen plaats zal vinden.

Aanmelden voor het examen kan bij SRE. Aanmelden voor de cursus, die op maandagen in Hilversum plaats zal vinden kan op de website van PI4RCG.

 

Veel bezoekers bij lezing over Bovenregionale Repeaters

Gisteravond hield Mischa (PA1OKZ) een lezing over het bovenregionale repeater systeem PI2NOS en PI3UTR. Deze vond plaats bij Radio Club ’t Gooi. Meer dan 80 bezoekers vonden hun weg naar de radioclub in Hilversum. Mensen uit de regio, maar ook bezoekers uit Den Haag, Dordrecht, Drenthe en Friesland wisten hun weg naar de Radiokelder te vinden. Alle 75 zitplaatsen waren bezet, een enkeling moest staan.

Lees meer

Prijs voor iedere deelnemer Ballonvossenjacht

logo-ballonvossenjachtVoor iedere deelnemend team dat zich meld bij de landingsplaats van de Ballonvossenjacht zal een prijs beschikbaar zijn. Dat naast de bekerprijzen voor de eerste drie teams. Het aantal teams dat zich bij de finish meldt is door het beschikbaar stellen van een prijs met 50% toegenomen.

Dat meldt de website ballonvossenjacht.nl. Door een aandenken beschikbaar te stellen hoopt de organisatie dat alle teams die deelnemen ook op de landingsplaats verschijnen. In het verleden bleken teams die niet de kortste route genomen hebben wel eens door te rijden naar huis.

Lees meer

PI4RCG open tijdens Ballonvossenjacht

logo-ballonvossenjachtRadio Club ’t Gooi (PI4RCG) zal tijdens de Ballonvossenjacht dienst doen als commandocentrum. Vanaf hier worden de verbindingen op de repeaters PI3UTR en PI2NOS alsook de HF-verbindingen op de 40-meter band verzorgt.

Tijdens de Ballonvossenjacht is het mogelijk om een kijkje te nemen in het clubhuis. Dat meldt de website Ballonvossenjacht.nl. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn de bezoekers welkom in de Radiokelder aan de Franciscusweg 26 te Hilversum.

Lees meer

Ballonvossenjacht ook op 40-meter

logo-ballonvossenjachtHet Special Event station dat tijdens de Ballonvossenjacht actief zijn zijn, doet dat dit jaar ook weer op de 40-meter band. Dit naast de verbindingen die via repeaters PI3UTR en PI2NOS lopen. Zo krijgen alle stations in Nederland de mogelijkheid om een verbinding te maken met Radio Club ’t Gooi, PI4RCG, dat het evenement live zal verslaan.

Tussen 10.00 en ca. 17.00 uur vele verbindingen gemaakt en ook regelmatig informatie gegeven over het verloop van de jacht die om 13.00 uur begint.

Lees meer

ATV beelden tijdens de Ballonvossenjacht

logo-ballonvossenjachtATV en de Ballonvossenjacht. Altijd een spannende combinatie, zo weten we vanuit het verleden. Toch meldt de organisatie van de Ballonvossenjacht dat er dit jaar weer meegekeken worden vanuit de camera in de sonde. Ook zullen er naar alle waarschijnlijkheid beelden te zien zijn vanuit het commandocentrum in de radiokelder bij PI4RCG in Hilversum.

De ballonvossenjacht vindt plaats op zondag 13 september a.s. Meedoen kan door te jagen op de ballon, een verbinding te maken of door een bezoek te brengen aan het KNMI of Radio Club het Gooi. (PI4RCG).

Lees meer

Nieuw clubhuis voor Radio Club ’t Gooi

PI4RCG

Radio Club ’t Gooi (PI4RCG) heeft sinds deze week de beschikking over een nieuw clubhuis. Zij zal haar intrede nemen in een souterrain van circa 200 m2 te Hilversum zuid, onder de rook van 10-meter repeater PI6TEN.
Het nieuwe onderkomen bestaat uit diverse ruimten die onder andere voor PI4AA gebruikt zullen worden. Leden hebben komende dinsdag een bijeenkomst in het nieuwe gebouw. 

Lees meer

Cursus zendamateur in het Gooi

cursusDe afdeling het Gooi van de VERON geeft ook het komende seizoen weer een cursus voor de machtigingen N en F bij voldoende deelname. Zij starten op maandag 29 september met een kennismakingsavond. Deze avond zal gebruikt worden om informatie te verschaffen over de lesmethode (door meerdere cursusleiders), de kosten en de benodigde boeken.

Lees meer

Over twee weken is het zover

logo-ballonvossenjachtOver twee weken is het zover: dan vindt weer de jaarlijkse Ballonvossenjacht plaats. Dit jaar zijn er enkele kleine veranderingen; Zo zal de organisatie dit jaar zijn intrek nemen in het clubgebouw van Radio Club ‘t Gooi (PI4RCG) in Hilversum.
Daarnaast laat de organisatie weten dat zij dit jaar ook uit zullen komen op de 40-meter band voor een verbinding met de organisatie. Dit naast de gebruikelijke frequenties van PI3UTR en PI2NOS.
Ook zal er dit jaar weer een aandenken zijn voor iedere deelnemende equipe die aan de finish verschijnt, naast de gebruikelijke bekers voor de eerste drie teams die aankomen.

Lees meer