CQ-PA januari 2017 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het januari nummer dat voor leden te downloaden is, wordt in het 28-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. Niet leden moeten twee weken wachten voordat de CQ-PA online komt te staan voor hen.

  • Van de voorzitter, Aankondiging ALV
  • Schrappen oude 15dB regeling?
  • De QSL kaart beter bekeken
  • Foute Examen Vragen door PA9JOO/P

Beste VRZA’ers,

Allereerst wens ik u en uw familie een gelukkig Nieuwjaar. Ik hoop dat 2016 een goed jaar is geweest en dat we een nog beter jaar in het verschiet hebben, met goede condities en mooie verbindingen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat 2017 voor onze hobby en onze mooie vereniging een uitstekend jaar zal zijn.

Het is momenteel erg rustig in de shack, vooral omdat mijn antennes momenteel niet op het dak staan in afwachting van wat schilderwerk aan het huis. Daarbij het ‘geluk’ dat mijn huis gelegen is op zo’n 6 meter beneden NAP, en meer dan wat repeaters luisteren op de portofoon is er even niet bij. Hopelijk wordt het een zacht voorjaar, zodat de klus snel geklaard zal zijn en ik weer vol van de hobby kan genieten.

Een nieuw jaar betekent vooruit kijken, maar ook terugblikken op het afgelopen jaar. Als VRZA-lid is de jaarlijkse ALV hét moment waarop u met het bestuur hierover kunt discussiëren en besluiten. Vooral als u nog nooit op een ALV bent geweest, wil ik u aanraden om hierbij aanwezig te zijn. Uw stem is van groot belang voor ons als bestuur. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging in CQ-PA.

Natuurlijk is er dit jaar weer genoeg te doen buiten de shack. Op 21 januari a.s. kunt u naar de 21e Radio Beurs in Apeldoorn. Op 11 en 12 februari vindt de overbekende PACC contest plaats. Heeft u afgelopen jaar iets leuks meegemaakt in onze hobby? Wij lezen er graag over in de CQ-PA. Stuur uw verhaal naar onze redactie: redactie@cq-pa.nl.

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA