CQ-PA maart 2016 beschikbaar

cqpa-logoSinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het maart nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 27-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

 • Van de voorzitter, VRZA Radiokampweek
 • Agenda ALV en verslag van de ALV 2015
 • Radiomarkt Tytsjerk, VFO met Si5351 en Arduino

Beste VRZA’ers,

Op zaterdag 9 april a.s. zal de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) plaatsvinden. Dat betekent dat ik al een jaar voorzitter van onze vereniging mocht zijn. Het bevalt me tot nu toe zeer goed en ik hoop het dit komende jaar nog beter te zullen doen. Mede daarom is het belangrijk dat u als lid van de VRZA op de ALV zult zijn. De ALV is hét moment om uw stem als lid te laten horen en de koers van onze vereniging te bewaken.

Zoals elders in deze CQ-PA aangekondigd wordt zal Anja Davis PA11091 tijdens de ALV ons bestuur verlaten, na ruim 8 jaar haar taken als penningmeester uitstekend vervuld te hebben. Gelukkig is Dennis Wobbema PA3WOB bereid gevonden haar op te volgen. Daarnaast hebben Ruud Haller PA3RGH en Otto de Ruig PD2ODR zich gemeld om het bestuur te komen versterken. De functie van vice-voorzitter is op dit moment nog niet vervuld. Bent u beschikbaar of kent u iemand die een waardevolle aanvulling voor ons bestuur zou kunnen zijn? Ik hoor het graag van u via pa1fw@vrza.nl.

Ook de Commissie Machtigingszaken (CMZ) heeft versterking gekregen, na het vertrek van Wim Visch PG9W afgelopen december: Mischa van Santen PA1OKZ is sinds deze maand lid van de commissie. Ik ben blij dat we van Mischa zijn kennis en kunde gebruik mogen maken en ik heet hem van harte welkom.

Inmiddels is ‘mijnVRZA’ in het leven geroepen. Deze toevoeging aan onze website biedt u een aantal mogelijkheden, zoals het instellen van uw e-mailadres voor de CQ-PA, het beheren van uw e-mail alias en uw optionele vermelding in het nieuwe online VRZA callbook. Goed om te zien dat zoveel gebruikers zich in korte tijd reeds hebben aangemeld. Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga naar https://www.vrza.nl/mijnvrza/ en schrijf u direct in. Ik wens u een vrolijk Pasen en hoop u op 9 april a.s. te zien tijdens de ALV in Hotel de Witte Bergen te Eemnes.

73,
Floris PA1FW
Voorzitter VRZA

4 antwoorden
  • Floris
   Floris zegt:

   Bij het nieuwsbericht over de nieuwe CQ-PA op de hoofdpagina (https://www.vrza.nl) kun je de nieuwste versie nog steeds lezen zonder in te loggen.
   Om oudere edities te kunnen lezen moet je inderdaad lid zijn en inloggen.

 1. Ben Oldtimer
  Ben Oldtimer zegt:

  ATTENTIE: BETREFT DATUM SSB-RONDE:

  Tot mijn spijt heb ik de verkeerde datum is de email geplaatst wat tot verwarring heeft geleid.
  Excuses voor het ongemak, de juiste datum is woensdagavond 6 april!

  Vriendelijke groet namens PI4ANH.

Reacties zijn gesloten.