CQ-PA september 2016 beschikbaar

Sinds de VRZA uit kostenoogpunt moest stoppen met de papieren versie van haar ledenblad CQ-PA is een alternatief verschenen in de vorm van een besloten web-pagina. Veel leden vonden de ervaring van deze pagina echter onvolledig. Inmiddels is een nieuwe versie van een opgemaakte PDF beschikbaar. Ook voor niet-leden van de vereniging.

In het september nummer, dat op de website van de VRZA te downloaden is, wordt in het 40-pagina’s tellende nummer onder andere aandacht besteed aan:

  • Foute examenvragen
  • Vossen jagen met een ontvanger?
  • Dutch 4X Team 2017
  • Wereldwijd dekkend (GSM) telefoonnetwerk
  • Agenda, van Her en Der

Beste VRZA’ers,

De vakantie zal voor de meeste amateurs weer voorbij zijn. Op het moment van schrijven ben ik net 2 dagen geleden thuisgekomen en geniet van nog een paar vrije dagen thuis. In een warme shack, want de nazomer is duidelijk aanwezig met temperaturen van 30 graden, maar van mijn zijde geen klachten.

Eind augustus vond de 48e DNAT plaats in Bad Bentheim, waar we werkelijk geen beter weer voor hebben kunnen wensen. Het was wederom een geslaagd evenement, waar vele amateurs naartoe zijn gekomen. De DNAT camping was vanwege het mooie weer extra goed gevuld. Ik verheug me op volgend jaar en ik heb er alle vertrouwen in dat we de 50e editie ook gaan meemaken. Komt u ook?

Op zondag 11 september jl. vond de 38e Ballonvossenjacht plaats, mede gesponsord door de VRZA. Vanaf het KNMI in De Bilt werd de weerballon met dit keer een 23cm ATV zender aan boord opgelaten en is door 46 deelnemende equipes tot aan de finish gevolgd. Met 2755 unieke bezoekers via internet heeft dit evenement een groot (en groeiend) bereik, waar de VRZA graag steun aan geeft. Wij bedanken de organisatie voor de geslaagde afloop.

Heeft u iets leuks meegemaakt, een interessant project of evenement die het bezoeken waard is? Meld het de redactie: redactie@cq-pa.nl. Tudor Mastwijk PD2MAC heeft inmiddels afscheid genomen als hoofdredacteur van CQ-PA. Wij zijn Tudor zeer dankbaar voor alle werkzaamheden die hij afgelopen jaren heeft verricht. De VRZA hoopt dat iemand zijn taken wil overnemen.

Voor meer informatie, kijk op www.vrza.nl/wp/category/vacatures of stuur een e-mail aan pa1fw@vrza.nl

73, Floris PA1FW
Voorzitter VRZA